стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 23 квітня

23 Квітня 2022, 20:57
Війна 3884
Війна

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

20:56

Україна та Туреччина обговорили подальшу співпрацю, зокрема відновлення морських поставок та виділення додаткові обсяги пального.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки за підсумками перемовин віцепрем'єр-міністерки економіки Юлії Свириденко з міністром торгівлі Туреччини Мехметом Мушем.

Зокрема, сторони обговорили відновлення морських поставок продукції з України до Туреччини та налагодження низки альтернативних перевезенням по морю варіантів.

20:42

24 квітня до України приїдуть державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін. Повідомив Володимир Зеленський під час своєї прес-конференції.

20:24

ЄС підготував внутрішній звіт про те, як виробники продукції воєнного та подвійного призначення, що потребують урядового експортного узгодження, продовжували експорт до росії в обхід існуючих санкцій.

Як повідомляє Європейська правда, цей документ опинився у розпорядженні британської The Telegraph. Частина обладнання, яке продали Росії в обхід санкцій, використовується у збройних діях в Україні.

Виробники використали схему, яка була відома з 2014 року, однак яку ЄС закрив лише з початком вторгнення – постачання здійснювалося за контрактами, які формально були підписані до протиправної анексії Криму, після якої ЄС запровадив ембарго для нових контрактів з армією та підприємствами оборонної сфери в рф.

20:21

Деякі роздрібні мережі у Британії обмежують продаж соняшникової олії в одні руки, адже через війну росії проти України виникли перебої з поставками. Про це повідомляє ВВС.

19:43

Нова військова допомога Великої Британії міститиме важке озброєння для України, повідомив керівник ОП Андрій Єрмак.

18:55

Зеленський та Джонсон домовились про постачання Україні важкого озброєння. Про це повідомляє глава ОП Андрій Єрмак

18:51

Низка німецьких колишніх політиків, інтелектуалів та лідерів думок оприлюднили відкрите звернення до уряду Німеччини, зміст якого полягає, по суті, в примушенні України у капітуляції, – пише Українська правда.

Це звернення стало реакцією на більш поширені вимоги ЗМІ та громадськості щодо захисту України та надання Києву важкого озброєння

13:22

Індонезія, яка забезпечує 97% постачання пальми до росії, з 28 квітня запроваджує заборону на експорт пальмової олії.

13:01

Фінляндія скорочує імпорт електроенергії з росії. Пропускна здатність буде скорочена з нинішніх 1300 до 900 мегаватів у найближчу неділю, 24 квітня, – пише Європейська правда.

13:00

Пентагон пришвидшить виробництво зброї для України, – пише Reuters.

Пентагон цікавить виробництво або купівля озброєння для протиповітряної оборони, протиброньової оборони, протипіхотної оборони, берегової оборони, контрбатареї, безпілотні повітряні системи та засоби зв'язку, такі як радіо або супутниковий Інтернет. 

Тому Міністерство оборони США шукає нові шляхи для американської промисловості. Зброя повинна вимагати мінімальної підготовки та може бути швидко експортована в Україну.

11:00

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд наголошує, що Сполучені Штати ведуть з Україною переговори про безпекові запевнення, а не гарантії.

«Безпекові запевнення» – це термін Будапештського меморандуму, який передбачає відсутність зафіксованих гарантій захисту чи колективної оборони, – пише Українська правда.

09:42

Євросоюз розглядає три варіанти обмежень щодо нафти рф, – пише Bloomberg. 

Зокрема йдеться про:

  • Запровадження ембарго;
  • Встановлення граничної ціни;
  • Створення механізму оплати для утримання виторгу.

06:22

Генсек ООН Антоніу Гутерреш відвідає Україну 28 квітня після візиту в москву 26 квітня.

05:31

Для допомоги українським переселенцям Нью-Йорк виділить 2 мільйони доларів з міського бюджету.

04:34

ООН: росія цілком відкинула міжнародне гуманітарне право під час війни в Україні

Російське вторгнення майже два місяці тому вкинуло Україну в кризу прав людини та гуманітарну кризу, яка спустошила життя мирних жителів по всій країні та за її межами. 

Російські збройні сили безладно обстрілюють та бомбардують населені пункти, констатують на сайті ООН. 

При цьому армія орди вбиває мирних жителів та руйнує лікарні, школи та іншу цивільну інфраструктуру, це дії, які можуть бути прирівняні до військових злочинів.

01:24

Австрія підтримує всі санкції проти Росії, за виключенням газового ембарго.

Як повідомляє Європейська правда, про це в інтерв’ю CNN заявив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер.

«Якщо санкції вразить вас більше, ніж країну, проти якої вони  спрямовані, я думаю, що користі від неї не буде», – сказав Бруннер.

За його словами, промисловість Австрії настільки залежить від російського газу, що у них «не має вибору».

01:13

У Канаді оприлюднили подробиці передачі Україні важкої артилерії та заявили, що готують поставку бронетехніки.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CBC News.

Видання нагадує, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на початку тижня оприлюднив план відправки важкої артилерії в Україну, але не повідомив подробиць.

Три джерела з оборони — які говорили з CBC News за умови анонімності, заявили, що мова йде про 4 155-мм гаубиці М-777. Всього таких гаубиць у Канаді 37 – їх закупили під час війни в Афганістані.

 

За словами джерел CBC News, великі гармати вийшли з інвентарю 1-го полку Королівської канадської кінної артилерії.

Згодом відправку гаубиць визнала міністр оборони Канади Аніта Ананд. Проте вона не назвала їх кількості, зазначивши лише, що  "ряд гаубиць М-777" було відправлено в Україну "спільно з нашими американськими союзниками".

00:20

Чехія хоче замінити РФ в Раді ООН з прав людини

Прага вже подала відповідну кандидатуру до ООН.

Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на Denik.cz.

Видання уточнює, що про подання офіційної заявки вже відзвітувало чеське МЗС.

"Чехія хоче замінити Росію в раді, ми щойно подали кандидатуру. Підтримка прав людини є пріоритетом для чеського уряду", - повідомили  у МЗС.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024