стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 10 квітня

10 Квітня 2022, 23:54
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 10 квітня ОНОВЛЮЄТЬСЯ 11770
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 10 квітня

Триває 46 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:52

На Львівщину з гарячих точок евакуювали близько пів сотні людей з мінно-вибуховими травмами, осколковими пораненнями та ампутованими кінцівками. Про це повідомив голова ОВА Максим Козицький.

23:36

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про одного пораненого під час вибухів.

Пожежу, що виникла в лісовому масиві внаслідок обстрілу, станом на 23:30 вдалось ліквідувати.

23:17

Лунають вибухи у Харкові.

23:14

Неподалік Гуляйполя бійці Запорізької тероборони разом із місцевими фермерами дістали з річки БМП-3, яку покинули окупанти.

Трофейну техніку вілправлять на ремонт.

23:04

У Миколаєві лунають вибухи!

22:23

Десять мирних жителівв загинули сьогодні від ворожих обстрілів у Харквіській області, серед них – одна дитина. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру Балаклії,  Пісочина, Золочева та Дергачів.

22:21

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук розповів, що через ракетні обстріли російських окупантів 10 квітня стало найважчим для регіону з початку повномасштабної війни, – пише УП.

22:08

Упродовж доби українські захисники знищили:

  • 5 танків,
  • 8 одиниць броньованої техніки, 6 військових автомобілів,
  • 8 артилерійських систем противника.
  • 6 військових автомобілів

Підрозділи протиповітряної оборони збили:

  • 3 вертольоти,
  • 2 безпілотні літальні апарати загарбників.

Зокрема, оперативно-тактичного угруповання «Схід» знищило:

  • особового складу – 26;
  • БМП/БТР – 1;
  • АТ – 2;
  • гелікоптерів - 2;
  • БПЛА – 1.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

21:18

росія зібрала не менше 32 винищувачів Су-27, а також кілька Іл-76 та інших літаків на військовому аеродромі у Воронежі.

Про це свідчать супутникові фотографії компанії Planet Labs від 9 квітня.

Зауважимо: Воронеж – за 200 кілометрів від кордону з Харківською областю.

20:58

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару рф по залізничному вокзалу в Краматорську зросла до 57 осіб, 109 осіб поранено. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

20:36

Бородянка зараз:

 

20:26

Так виглядає Горенка на Київщині після приходу «руського міра»:

 

20:22

Упродовж доби вдалось евакуювати 2 824 людини, – повідомляє віцепрем"єр-міністерка Ірина Верещук.

19:26

Внаслідок обстрілу Балаклії на Харківщині є загиблі, серед яких дитина, це підтвердили Суспільному в Ізюмський райдержадміністрації. Точної інформації про кількість загиблих наразі немає.

18:42

Оперативна інформація станом на 18.00 10.04.2022 щодо російського вторгнення

Триває сорок шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави. Ворог намагається завершити підготовку до проведення наступальної операції на сході України. Тривають заходи щодо перегрупування, нарощування системи управління та матеріально-технічного забезпечення військ противника. Окупанти здійснюють переміщення батальйонних тактичних груп зі складу Східного та Центрального військових округів до прикордонних з Україною районів Бєлгородської, Воронезької та Курської областей.

На Волинському, Поліському і Сіверському напрямках суттєвих змін в положенні та діяльності військ противника не відзначається.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують частково блокувати місто Харків. Не полишають спроб прорвати оборону українських військ у районі міста Ізюм, проводять розвідку імовірних напрямків подальших дій.

Не виключається нарощування зусиль противником у напрямку на Слов’янськ, частиною сил – на Барвінкове. Існує ймовірність активізації бойових дій за місто Харків

Ворог має низку проблем у матеріально-технічному забезпеченні угруповання військ Західного військового округу. Це нестача запасних частин, окремих типів артилерійських боєприпасів, а також недосконалість системи зберігання та постачання матеріально-технічних засобів.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник зосереджує основні зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка. Окупанти не полишають спроб взяти під повний контроль місто Маріуполь.

З метою посилення системи протиповітряної оборони на Донецькому напрямку окупанти здійснили переміщення дивізіону зенітних ракетних комплексів середньої дальності С-350 «Вітязь» до району міста Таганрог Ростовської області.

Для відновлення втрат збройних сил російської федерації здійснюється переміщення на територію України додаткового озброєння та військової техніки з Південного військового округу.

Очікуються спроби противника наявним складом військ прорвати нашу оборону та здійснити просування до районів населених пунктів Сєверодонецьк, Попасна, Авдіївка та Курахове.

На Південнобузькому напрямку ворог намагався відновити своє положення - зайняти втрачені позиції в районі населеного пункту Осокорівка. Імовірно, ворог намагатиметься здійснити спробу виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

На тимчасово зайнятих територіях окупаційні війська продовжують заходи щодо обмеження прав та свобод громадян України. Продовжують грабунки та вбивства цивільних мешканців. 

Сили оборони продовжують утримувати визначені рубежі, нищити ворога та звільняти від загарбника Українські землі.

18:11

Під час мітингу у Херсоні ніхто не травмувався, постріли російських військових були попереджувальні. Водночас, акцію не вдалось продовжити, повідомляє Суспільне.

17:56

Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що слідом за примусовою депортацією українців до рф почалася примусова паспортизація — росія почала видавати паспорти громадянам України, яких насильно вивезли в різні регіони рф. За словами Денісової, росія залякує найбільш вразливі категорії — жінок, пенсіонерів та людей з інвалідністю. Вони примусово написали майже 14 тисяч заяв на громадянство, росія видала вже 12 тисяч паспортів.

17:34

В окупованому місті Гола Пристань на Херсонщині пройшов турнір із міні-футболу під гаслом «Гола Пристань – це Україна».

16:13

Оперативна інформація Держспецзвʼязку про роботу мобільного звʼязку, інтернету та цифрового телебачення в Україні станом на 14:00 10 квітня 2022 року.

Вже понад півтора місяця фахівці Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку, ціною неймовірних зусиль разом з українськими провайдерами та операторами забезпечують українців зв’язком та інтернетом. Щоб ми з вами могли прочитати це повідомлення сотні людей працюють в екстремальних умовах, подекуди під обстрілами ворога, ризикуючи власними життями. 

Відновлення зв’язку на звільнених територіях триває безперервно. Ремонтні команди чудово розуміють, що від них залежить чи зможуть мешканці населених пунктів, з яких наші воїни вибили окупантів, подзвонити рідним і близьким. 

Vodafone на Київщині забезпечив відновлення роботи 30 базових станцій. Зв’язок отримали Пашківка, Баришівка й Мартусівка. Також у зоні покриття Бровари та Сеньківка завдяки відновленню волоконно-оптичної лінії зв'язку. У Миколаївській області компанія відновила шість базових станцій.  Надійний зв'язок є в Очакові, Парутиному, Анетівці. 

Сучасні супутникові технології дають українцям можливість отримати зв’язок там, де ремонтні роботи ще тривають. У Іванкові, що на Київщині, нарешті відновлено покриття завдяки зусиллям інженерів lifecell і обладнанню Starlink від SpaceX!

Не пасують перед труднощами й фахівці Укртелекому. Вчора вони закінчили відновлення інтернет-доступу в Запоріжжі. Абоненти вже можуть користуватися послугами компанії. В області ремонтно - відновлювальні роботи продовжуються. Відновлено надання інтернет-послуг у Харківській та Івано-Франківській областях. 

Добиваємо ворога правдою. За розпорядженням НЦУ на 50% збільшено кількість ліній для дзвінків клієнтам російських операторів, щоб розповісти про реальні втрати серед військових країни-агресора, про повальне мародерство росіян, про знищені міста, вбитих і зґвалтованих «асвабадітєлямі» дітей.

15:56

У Києві дерусифікували пам’ятник на Шулявці — на стелах біля танка Т-34 тепер немає білоруських та російських «міст-героїв».

Про це УП.

Натомість на стелах з‘явилися міста-герої України: Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваха, Охтирка, Буча, Ірпінь, Гостомель і Маріуполь.

15:32

Міжнародний Червоний Хрест уже п’ять днів не може потрапити до Маріуполя.

Про це повідомляє 24 канал.

Автомобілі організації розвернули за 20 кілометрів від міста.

Представник організації Паскаль Хундт зазначив, що у Маріуполі – справжнє пекло. Люди без їжі, води та опалення. Рівень страждань, який бачать в Україні, – величезний і такого не було раніше в новітній історії.

15:15

У Пензенській області Росії створили табір для примусово вивезених маріупольців, повідомила уповноважена з прав людини Денісова. За її інформацією, зараз там утримують понад 400 українських громадян.

15:14

Прямо зараз у Херсоні відбувається мітинг на підтримку України.

Про це повідомляє Енергоатом.

Тисячі мешканців вийшли на центральну вулицю міста проти озброєних російських загарбників.

Вони скандують: «Херсон – це Україна»!

15:11

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у коментарі Sky News заявила, що станом на 10 квітня у Київській області внаслідок російського вторгнення загинули 1 222 людини, пише Бабель.

14:31

Голова Дніпропетровської ОВА повідомляє про нові атаки окупантів — у Звонецькому поцілили в інфраструктурний об‘єкт, у Дніпрі — в аеропорт.

«Від нього вже не лишилося живого місця. Зруйнований і сам аеропорт і інфраструктура поряд. А ракети летять і летять», – заявив він

14:17

Повітряні сили ЗСУ збили ворожий винищувач-бомбардувальник СУ-34, який намагався атакувати Миколаїв, – ОК «Південь».

Окупанти намагаються покращити своє положення на Миколаївському напрямку, але наші війська продовжують знищувати ворога, відтісняючи противника із займаних позицій та знищуючи його ресурси.

«Загальні втрати ворога тільки за цю ніч склали 70 орків і 7 одиниць техніки. На Херсонщині орки розгорнули ремонтні майстерні для техніки та польові шпиталі», – йдеться у повідомленні.

 

ОК «Південь» також інформує, що крім артилерійських та ракетних обстрілів, ворог продовжує тиснути інформаційно, приписуючи собі вигадані перемоги, звинувачуючи українську владу в утисканнях прав і свобод мешканців південних регіонів, агітуючи за створення квазіреспублік.

14:11

Міноборони Великої Британії опублікували мапу бойових дій на території України.

14:03

У Херсоні на площі біля кіноконцертної зали «Ювілейний» жителі зібралися на мирний мітинг то його розігнали російські військові, повідомляє Суспільне. Наразі невідомо про затриманих чи трамвмованих.

13:52

Володимир Зеленський поговорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцем

Політики спілкувалися про ситуацію в Україні телефоном. Про це Володимир Зеленський написав у твітері.

Розмова відбулася 10 квітня. Торкнулися різноманітних тем у контексті російської агресії.

Під час розмови Зеленського та Шольца обидва лідери підкреслили, що необхідно виявити всіх винних у військових злочинах. Їх обов'язково слід за це покарати.

Також обговорили антиросійські санкції, оборону та фінансову підтримку України з боку Німеччини.

13:23

В Маріуполі український прикордонник підірвав себе, аби не здати позицію ворогові.

Про це повідомив Олексій Арестович у відіозверненні.

«За попередніми данними сьогодні в Маріуполі один зі старших офіцерів Прикордонних військ, будучи оточений ворогами і поранений, підірвав себе разом з радіостанцією, щоб вона не дісталася противникові. Останніми словами в радіостанції були «Слава Україні!». Низький уклін, шана і честь нашим прикордоникам», – сказав Арестович.

13:09

Збройні Сили України продовжують знищувати ворога та його ресурси, відтісняючи противника з займаних позицій. Саме так сталось при спробі окупантів покращити своє становище на Миколаївському напрямку

В ОК «Південь» розповіли про ситуацію та успіхи українських захисників на Півдні країни.

Зенітний ракетний підрозділ Повітряних Сил ЗСУ збив російський винищувач-бомбардувальник СУ-34, який намагався атакувати Миколаїв.

В ОК «Південь» повідомили, що загальні втрати ворога тільки за ніч проти 10 квітня склали 70 окупантів та 7 одиниць техніки.

Ситуація в Чорному морі залишається майже без змін. Корабельно-катерні групи противника і надалі здійснюють блокувальну діяльність.

12:43

Глобальна ініціатива «Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії» (стисла назва «Трибунал для Путіна») спільними зусиллями кількох десятків громадських організацій задокументувала та внесла в спільну базу ініціативи 1188 епізодів воєнних злочинів Росії, вчинених на території України.  

Про це інформують на сайті Центру Громадянських Свобод.

12:26

Інтерв’ю Володимира Зеленського для AP. Про нелюдські злочини окупантів, наш незламний Маріуполь, перемовини і такий важливий для кожного українця мир.

12:06

Українські захисники та захисниці тримають оборону і поступово витісняють ворожі війська на окремих напрямках у Запорізькій області.

Про це інформує секретар міської ради Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Завдяки злагодженій роботі наших бійців, окупанти продовжують нести втрати. І у техніці, і у живій силі. Тільки за минулу добу підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили 17 окупантів, 1 танк, 1 бойову броньовану машину, 5 автомобілів, три гаубиці та одну станцію радіоелектронної боротьби.

Окрім того, підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони у взаємодії з іншим підрозділом збройних сил України знищили танк Т-72 та автомобіль ремонту бронетехніки ворога біля села Малинівка у Гуляйпільскому районі.

11:37

Артилеристи Збройних сил влучили у склад з боєприпасами російських окупантів.

Про це інформує ОТУ «Схід».

«Українські розвідники в районі відповідальності ОТУ «Схід» виявили черговий склад з боєприпасами російських фашистів. Артилеристи успішно нанесли вогневого ураження. Як завжди, професійна та чітка робота наших захисників», – йдеться в повідомленні.

11:08

На Запоріжжі окупанти вже викрали 106 людей Серед викрадених – 21 представник місцевої влади та двоє журналістів. 

Про це інформує Людмила Денісова.

Сьогодні залишаються в полоні 63 особи, в тому числі 10 посадовців та один журналіст. Підстава для викрадення проста – проукраїнська позиція та відмова співпрацювати з окупантами. Тобто викрасти можуть будь-якого свідомого українця

10:41

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 10.04 орієнтовно склали:
Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

10:30

В Ірпені протягом дня знову кипітиме робота. 

Про це говорить мер міста Олександр Маркушин.

«Відправляємо чергову групу волонтерів на прибирання міста. Завершуємо будівництво переправи через річку. Починаємо прокладати водогін з Києва. У цьому нам допомагає Київводоканал, Житомирводоканал, підрядники. А Товариство Червоного Хреста саме для забезпечення ірпінців водою виділило 20 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

10:14

На 10 квітня погоджено 9 гуманітарних коридорів.

Про це інформує віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук

  • Маріуполь — Запоріжжя: на власному транспорті;
  • Бердянськ — Запоріжжя: на власному транспорті та автобусах;
  • Токмак — Запоріжжя: на власному транспорті та автобусах. Місце зборів: вул. Шевченка, 5;
  • Енергодар — Запоріжжя: на власному транспорті та автобусах. Місцева влада оголосить місце збору;
  • Сєвєродонецьк — Бахмут. Місце зборів: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ — Бахмут. Місце зборів: РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, 324;
  • Попасна — Бахмут. Місце зборів: вул. Первомайська, 42;
  • Рубіжне — Бахмут;
  • Гірське — Бахмут. Місце зборів: вул. Гагарина, 13.

09:51

Maxar Technologies зробили чергові супутникові знімки, які показують передислокацію російського військового конвою, який прямує на південь у бік Донбасу.

Знімки Maxar були зроблені 8 квітня поблизу міста Великий Бурлук. Про це інформує 24 канал.

На знімку видно вантажівки з буксируваною артилерією на північному кінці військового конвою, який рухається на південь через українське місто Великий Бурлук, – йдеться у повідомленні.

Західна та українська розвідка вказує на те, що російські сили, тепер відведені з півночі, рухаються на південь і схід.

09:15

За 45 днів війни внаслідок збройної агресії росії в Україні загинули щонайменше 177 дітей, ще понад 336 — отримали поранення.

Про це інформують в Офісі Генпрокурора.

08:52

9 квітня ЗСУ завдали удару по аеродрому в Мелітополі, де сконцентрувалися російські військові підрозділи. 

Про це повідомив Олексій Арестович.

«Накрили мелітопольський аеродром, теж із пунктом управління. Рвалося години дві», – сказав Арестович.

08:45

Для Дніпропетровської області це була доба антирекордів. Сирени практично щогодини. І, на жаль, є «прильоти» у різних районах.

Про це інформує голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У Дніпрі ворожими ударами знищено інфраструктурний об’єкт. Пожежу там рятувальники приборкували кілька годин. Є один постраждалий.

У Павлоградському районі ракета поцілила у промисловий об’єкт. Зруйнувала приміщення і спричинила займання. Людей не зачепила.

У Дніпровському районі згоріла будівля фермерського господарства. На щастя, ніхто не постраждав.

08:11

Російські військові мінували не тільки будівлі та автомобілі – окупанти залишали розтяжки навіть у пральних машинах.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Там, де проживали окупанти, залишалися на ніч, вони виставляли розтяжки - як на вході у будинки, так і біля парканів. Також знаходять вибухові предмети у будинках та квартирах українських поліцейських, рятувальників, військових», - сказав він, уточнивши, що про мешканців росіяни дізнавалися, коли грабували полишені квартири.

Окупанти прикріпляли такі «сюрпризи» до дверей, був випадок, що й у пральній машинці. Крім того, вибухівку залишали в автомобілях.

Глава МВС повідомив, що вже був випадок загибелі чоловіка, який відкрив багажник свого замінованого автомобіля.

07:12

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на 06:00

Розпочалася сорок шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави. Намагається прорвати оборону підрозділів Збройних сил України у районі міста Ізюм та встановити повний контроль над містом Маріуполь. Також окупанти здійснюють спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів на Миколаївському напрямку.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін в положенні та діяльності військ противника не зафіксовано.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує часткове блокування міста Харкова, здійснює обстріли міста з використанням реактивних і ствольних артилерійських систем та мінометів. Окупанти переміщують додаткові підрозділи до міста Ізюм для посилення угруповання на вказаному напрямку.

В Донецькому і Таврійському операційних районах ворог здійснює артилерійські та мінометні обстріли на більшості напрямків. Проводить штурмові дії в місті Маріуполь, завдає авіаційних ударів, намагається захопити центральну частину міста.

На Південнобузькому напрямку противник вчергове намагався встановити контроль над населеним пунктом Олександрівка. Успіху не мав. Втратив до ротної тактичної групи особового складу та техніки.

Російські окупанти продовжили обстрілювати з артилерії Нововоронцовку, Мар’янське, Новогригорівку та Шевченкове.

У зв’язку зі значними санітарними втратами особового складу та техніки загарбники розгорнули військові шпиталі та ремонтні майстерні військової техніки на тимчасово зайнятих територіях Харківської, Запорізької і Херсонської областей. Водночас, в умовах постійного надходження поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації, у шпиталях окупантів не вистачає кваліфікованого медичного персоналу.

Крім того, у ворога є проблеми із запасами медичних препаратів, поповнення яких практично не здійснюється.

Також особовий склад ремонтних майстерень з відновлення техніки ворога вимушений працювати цілодобово в умовах відсутності стабільного постачання запасних частин та агрегатів.

Відзначається прибуття ремонтно-відновлювальних бригад з території російської федерації (Ярославська область) для проведення ремонтно-відновлювальних робіт залізничних шляхів на тимчасово зайнятих територіях Харківської області.

У населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області російські загарбники продовжують обшуки помешкань цивільного населення. Перевіряють документи, наявність автомобільного транспорту, запаси продуктів харчування. Здійснюють допити щодо місць роботи близьких родичів та вимагають інформацію про колишніх співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців Збройних сил України, учасників АТО/ООС.

У місті Нова Каховка окупанти використовують потужності місцевих типографій для підготовки агітаційних матеріалів (брошур, буклетів, плакатів, бланків) для проведення так званого «референдуму щодо створення Херсонської народної республіки».

У Луганській області посилюються заходи російсько-окупаційних адміністрацій з примусової мобілізації населення на тимчасово окупованих територіях.

На території Донецької та Луганської областей наші воїни за минулу добу відбили вісім атак ворога, знищили чотири танки, вісім одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.

Угруповання Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу уразили тринадцять повітряних цілей: три літаки, один вертоліт, п’ять БПЛА та чотири крилаті ракети.

07:03

Зеленський підписав Указ про нагородження 430 військовослужбовців, 55 – посмертно.

04:33

З початку повномасштабної війни 363 засуджених пішли воювати за Україну. Про це, посилаючись на Мін'юст, повідомляє Україна 24.

«Уже є приклади героїзму. Є і втрати. Один із засуджених посмертно отримав державну відзнаку «За мужність»», – йдеться в повідомленні.

02:57

Підрозділи ППО у небі над Донбасом збили літак, вертоліт, чотири безпілотники та три крилаті ракети ворога. Про це пише Україна 24.

02:27

Так звана ДНР називає неправомірною діяльність СММ ОБСЄ і заявляє, що представники місії мають залишити територію псевдореспубліки до 30 квітня, – пише УП.

02:22

Упродовж минулої доби окупант завдали сім ракетних ударів по Миколаївщині. На щастя, обійшлося беж жертв.

За добу на півні воїни ЗСУ знищили 37 окупантів та чотири одиниці військової ворожої техніки. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

01:51

Українська армія вдарила по «жирних» цілях росії після обстрілу Краматорська.

Про це повідомив Олексій Арестович. 

За його словами, ми помстились ворогам тією ж зброєю. У відповідь на вбивства мирних українців, ЗСУ вдарили по: скупченню військ; командному пункті; складі з боєприпасами; складу палива.

00:55

За добу 9 квітня Протиповітряна оборона та українські військові уразили щонайменше 13 повітряних цілей російських окупантів: три літаки, один вертоліт, п’ять дронів, чотири крилаті ракети.

00:46

Поточна оперативна обстановка на Одещині 

Інформує оперативне командування «Південь».

На Миколаївському та Херсонському напрямку противник відчайдушно обороняється і намагається підтягнути резерви нових сил для жорстких боїв.

З метою нагнітання панічних настроїв серед місцевого населення та максимального руйнування транспортних комунікацій, ворог здійснив 7 ракетних ударів по Миколаївській області. На щастя, постраждалих нема.

Під чисельними ворожими обстрілами наші війська утримують визволені території.

Корабельне угруповання противника в Чорноморській операційній зоні продовжує чинити психологічний тиск щодо атаки узбережжя і нанесення ракетних ударів.

Всього за добу на південному рубежі нашої оборони ворог втратив 37 орків та 4 одиниці техніки.

00:34

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Володимир Зеленський буде зустрічатися з путіним після битви на Донбасі. 

 «Україна вже готова до великих битв. Україна має в них перемогти, зокрема на Донбасі. І після цього Україна отримає більш суттєву переговорну позицію, з якої може диктувати певні умови. Після цього президенти будуть зустрічатися» – заявив Подоляк.

00:11

Щоб порахувати кількість жертв в Бучанському районі, потрібно ще буде щонайменше 2 тижні — про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024