стрічка

Одіозний Михайло Добкін став дияконом московської церкви

08 Квітня 2022, 12:07
Одіозний Михайло Добкін став дияконом московської церкви 5200
Одіозний Михайло Добкін став дияконом московської церкви

московський патріархат в Україні поповнив ще один «святий». 7 квітня, у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, митрополит Онуфрій висвятив у диякони колишнього нардепа, екс-регіонала Михайла Добкіна.

Складно повірити, але це правда – повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець».

Відповідну новину опублікували на сайті Харківської єпархії упц мп 7 квітня. Подія відбулася у Свято-Благовіщенському соборі міста Харків.

«За богослужінням митрополит Онуфрій звершив хіротонію в диякони випускника Харківської духовної семінарії Михайла Добкіна», – йдеться у повідомленні.

 У пресслужбі ПЦУ таку подію вже назвали знущанням над церквою.

Допис представника пресслужби ПЦУ Івана Сидора

З такого приводу варто згадати, завдяки чому Михайло Добкін став таким відомим

Коротка біографія Добкіна від «Чесно»: народний депутат України 8 та 4 скликань, депутат Харківської обласної ради (2010-2014), голова Харківської ОДА (2010-2014), Харківський міський голова (2006-2010), депутат Харківської міськради (1998-2002).

Кнопкодав, прогульник пленарних засідань та засідань комітету Верховної Ради та комісій Харківської обласної ради. 

Фігурант антикорупційних розслідувань щодо незаконного відчуження землі та махінацій на безтендерних закупівлях. Ймовірно Добкін причетний до корупційних дій, а саме до численних випадків зловживання владою та службовим становищем на користь приватних бізнес-інтересів. 

Під час Революції гідності він відкрито підтримував «Беркут» і називав протестувальників «клоунами».  Після перемоги Євромайдану, у лютому 2014 року Добкін залишився в Україні, пішов з посади голови обладміністрації і в кінці березня став кандидатом у президенти. 

У той самий час у березні-квітні 2014 року проросійські сепаратисти проводили в Харкові численні акції та навіть спробували оголосити «Харківську народну республіку». Добкін кликав в Україну «русскій мір» і вісім років тому Харків мало не став «ХНР». 

А в 2020 році колишній регіонал висловлював компліменти на адресу президента рф владіміра путіна, який розв'язав війну проти України і зараз віддає накази знищувати мирних людей в українських містах.

Так, не зважаючи на те, що президент рф розв’язав війну на Донбасі і окупував частину українських територій, екс-нардеп заявляв про свою повагу до нього. При цьому він додав, що відчуває також повагу і до білоруського диктатора олександра лукашенка.

Крім того, Добкін стверджував, що українці нібито самі винні, що Росія окупувала Крим, оскільки повинні були його захищати і пожертвувати тисячами життів.

 

 ***

Ця публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу. Співпраця автора з Представництвом Євросоюзу в Україні будується на невтручанні в редакційну політику мережі Район.in.ua. Теми, формат, героїв обирає редакція і не погоджує з міжнародними партнерами. Всі матеріали, створені в межах такої співпраці, мають відповідне маркування, а окремі думки, висловлені в матеріалах, їх зміст є виключною відповідальністю авторів і необов’язково відображають погляди Європейського Союзу та його інституцій.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024