стрічка

Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 8 квітня

08 Квітня 2022, 23:40
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 8 квітня 15518
Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 8 квітня

Триває 44 доба героїчного протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

Журналісти Район.in.ua збирають актуальну інформацію з офіційних джерел про розвиток подій щодо війни росії проти України. 

Новина оновлюється зазначеним часом.

23:38

Правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами знущань та зґвалтувань жінок та дівчат в Донецькій, Київській, Харківській та Херсонській областях російськими військовими. Про це у коментарі Українській правді повідомив заступник генпрокурора Ігор Мустец.

23:05

Кількість загиблих внаслідок обстрілу вокзалу у Краматорську зросла до 52 людей, 109 – поранені. Про це повідомив голова Донецької ОВА Кириленко.

23:02

За день гуманітарними коридорами вдалось евакуювати 6 665 людей. Про це повідомила Ірина Верещук.

22:59

Протягом доби на луганському та донецькому напрямках ООС вдалось відбити сім ворожих атак та знищити:

  • 9 танків
  • 7 броньованих машин
  • 5 автомобілів
  • 1 крилату ракету
  • 2 гвинтокрили

21:56

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» українські захисники упродовж дня відбили чотири атаки російських військових, знищили чотири танки, вертоліт і 50 окупантів, – пише УП.

21:22

Українські захисники на Луганщині знешкодили сучасний російський безпілотник Орлан-30. Про це пише УП.

20:29

Окупанти завдали ракетного удару неподалік Одеси. Постраждалих нема, – повідомляє голова ОВА Максим Марченко.

20:00

Оперативна інформація станом Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення.

Збройні сили російської федерації продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Триває підготовка ворога до наступу на сході нашої Держави. 

Російські окупанти продовжують знищення цивільної інфраструктури, завдаючи ракетних та артилерійських ударів по залізничних вузлах та шляхах сполучень, станціях, житлових кварталах та місцях евакуації цивільного населення з районів ведення бойових дій. 

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує нарощування угруповання військ.

Окупанти не полишають спроб наступальних дій в напрямку населених пунктів Попасна та Сєвєродонецьк. Успіху не мають.

На Південнобузькому напрямку ворог вів бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка. Намагався здійснювати вогневий вплив з метою завдання ураження підрозділам Збройних Сил України у зазначеному районі. Мети не досяг. 

На Слобожанському напрямку противник продовжив блокувати місто Харків, здійснює обстріли житлових кварталів з використанням артилерії, зокрема і реактивних систем залпового вогню та мінометів великого калібру. 

Окупанти повністю вивели підрозділи своїх військ з території Сумської області до російської федерації.

Ворог має значні проблеми з комплектуванням військових частин, що зазнали суттєвих втрат під час бойових дій на території України. За наявною інформацією, понад 80 відсотків особового складу деяких підрозділів, що були задіяні у війні, не бажає брати участь у подальших бойових діях.

Командири військових частин окупантів заборонили звільнення військовослужбовців у яких закінчилася терміни контрактів до закінчення так званої спеціальної військової операції. 

На тимчасово зайнятих територіях ворог продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, здійснюючи протиправні дії стосовно цивільного населення, зокрема пограбування помешкань, викрадення транспортних засобів та затримання громадян України.

Окупаційна влада на тимчасово окупованій території Донецької області отримала вказівки від російських кураторів щодо повернення на зазначені території людей, які виїхали протягом січня-лютого 2022 року до російської федерації.

Відповідно до вказівок місцевих адміністрацій, громадяни повинні повернутись до населених пунктів за місцем реєстрації/проживання після двох місяців перебування на території росії.

Сили оборони України успішно відбивають атаки противника на всіх напрямках, завдають ворогу втрат та готові до будь-яких змін оперативної обстановки. 

19:50

Захопелене рятувальне судно «Сапфір», захоплене російськими військовими кораблями 26 лютого, вдалося повернути під контроль України, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Наразі судно буксирують на рейд румунського порту Суліна. Усіх 19 членів екіпажу звільнили з російського полону раніше, 25 березня, у рамках першого обміну полоненими.

«Сапфір» – єдине українське спеціалізоване судно, яке знаходиться в постійній пошуково-рятувальній готовності та виконує відповідні задачі у відкритому морі. Йдеться не лише про пошук та порятунок людей, а й про аварійне буксирування та пожежогасіння.

19:05

Словччина передала Україні зенітний ракетний комплекс С-300.  Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ у фейсбуці

«Дякую Уряду Словаччини та союзникам за передачу Україні зенітного ракетного комплексу С-300, який уже найближчим часом стане на озброєння Повітряних Сил Збройних Сил України.

Звичайно, для ефективної оборони повітряного простору України, знищення ракет і авіатехніки російських окупантів цього вкрай замало. Але відзначу, що це лише перший крок наших партнерів, щодо надання Україні потужного зенітного ракетного озброєння для захисту українського неба.
 
Сподіваємося, що в подальшому Повітряні Сили отримають більше комплексів середнього та великого радіусу дії, і не лише радянського виробництва, аби захистити мир в Україні, аби швидко та ефективно знищувати ворога у повітрі», – пише Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

17:04

П’ятдесят загиблих, із них п’ятеро - діти. Таку кількість жертв маємо на цю годину внаслідок удару російських окупаційних військ «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська, повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко у телеграмі.

На цей момент до лікарень було доправлено 98 осіб. Очікуємо, що за медичною допомогою протягом одного-двох днів будуть звертатися й інші постраждалі, тож кількість жертв буде постійно змінюватися. 

З 98 поранених, які були доправлені до медзакладів, 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків. Дванадцятеро з них померли у лікарні. 38 людей загинули одразу на вокзалі. 

Російські окупанти мають понести кару за усі свої злочини, які вони коять на нашій землі. 

15:50

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що за час битви за Чернігів у місті загинуло близько 700 людей, – пише УП.

14:05

На момент ракетного удару ворога по залізничному вокзалу в Краматорську 8 квітня там перебували 4 тисячі цивільних людей, більшість — жінки та діти, повідомляє Українська Правда.

13:53

Ракетні удари по залізничному вокзалу у Краматорську з десятками поранених та загиблих людей - розпочато розслідування.

 За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України), інформує Офіс Генерального прокурора.

 За даними слідства, 8 квітня 2022 року збройними силами РФ у порушення норм міжнародного гуманітарного права здійснено ракетні удари по залізничному вокзалу м. Краматорска.

У той момент здійснювалася евакуація населення та на вокзалі перебувало майже 4000 цивільних осіб, серед яких більшість - жінки та діти.

За попередніми даними, десятки людей загинули та отримали поранення. Повна інформація щодо жертв ворожої атаки та пошкодженої інфраструктури встановлюється. На місці події працюють правоохоронці та рятувальники. Досудове розслідування за вказаним фактом триває.

13:37

Полк «Азов» повідомив, що російські війська обстріляли в Маріупольському торгівому порту криголам «Капітан Белоусов». Екіпаж у цей час був на борту. Одна людина загинула, кілька людей отримали поранення, інформує Бабель.

13:35

Президент України звернувся до уряду Фінляндії. Головні тези опублікувала Україна 24. 

Російські окупанти вдарили по простому залізничному вокзалу в Краматорську — ось так Росія прийшла захищати український Донбас.

Ніхто з них [російських військовополонених] не зміг пояснити, навіщо вони прийшли до нас із особливою жорстокістю — в полон здається меншість, більшість продовжує воювати, так, що часто думаєш: «Це люди взагалі?».

Вчора окупанти вдарили з «Градів» по трьом дітям та 11 дорослим посеред Каховського водосховища, які намагались звідти втекти.

Ненависть проти інших народів виховується в Росії прямо зараз, причому на державному рівні.

Чи повинні відповідати спільно за смерті українців і ті, хто вбиває українців, і ті, хто примушує чекати?

Потрібен санкційний коктейль, який запамятається, як "коктейль Молотова" — потрібно ввести ембарго на постачання енергоресурсів із Росії.

Мир — це однакова цінність для всіх. Війна — це однакове зло для всіх.

13:28

Наразі відомо про 39 загиблих у результаті удару росіян по вокзалу Краматорська. Серед них 4 дітей, повідомляє Служба безпеки України.

13:27

Так виглядає село Андріївка Київської області - окупанти не залишили тут майже жодного вцілілого будинка, інформує ТСН.

13:16

В Одеській області внаслідок ракетного удару росіян цієї ночі пошкоджено дві будівлі, є постраждалі – їх кількість уточнюється, повідомляє УП.

12:43

Російські окупанти викрали депутата Запорізької обласної ради Віктора Дудку.  За повідомленням голови облради, сталося це у селищі Михайлівка. Ані дружина, ані донька зниклого не знають про його місцеперебування, повідомляє ТСН.

12:41

Станція Краматорськ закрита для прийому поїздів, тому зі Слов’янська вирушить евакорейсом поїзд 45 до Ужгорода, очікуються відправки рейсів 274, 276, 278 та 92 до Львова, Чернівців, Тернополя та Одеси відповідно.

Точний час відправки наразі не повідомляють, поїзди відправлятимуться по мірі наповнення – Укрзалізниця.

 

 

12:22

У соцмережах поширюють фото і відео, на яких видно російську ракету, яка впала на території вокзалу Краматорська. На ній написано «За детей», інформує Бабель.

12:20

Серед загиблих на Краматорському вокзалі — 2 дитини, — речниця Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко в ефірі телемарафону. Про це повідомляє Україна 24.

12:08

За минулу добу на Луганщині окупанти 21 раз відкривали вогонь.

Ворог завдає авіаційні та артилерійські удари. Такі удари зафіксовано в районах населених пунктів Кремінна, Сєверодонецьк, Новотошківське, Попасна, Новозванівка. Є загиблі та поранені серед місцевих мешканців, повідомляють у поліції України.

Вчора зранку ворог цілив по будинках в Гірському та Попасній, удень зосередив зусилля на Рубіжному, ввечері – на Лисичанську. Усі ці удари – по мирних жителях, по їх домівках.

12:05

Окупанти вдарили «Точкою-У» по залізничному вокзалу Краматорська. Відео з місця події опублікували на сторінці Володимира Зеленського.

12:00

Зеленський відреагував на обстріл росіянами вокзалу у Краматорську. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Російські нелюди не полишають своїх методів. Не маючи сил та сміливості протистояти нам на полі бою, вони цинічно знищують цивільне населення. Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться», – написав президент України у себе у Facebook.

За попередніми даними, через удар росіян загинуло не менше 30 людей, більше 100 отримали поранення.

11:59

Вночі з території Кримського півострова ворог завдав удару трьома керованими ракетами по Одещині, про це повідомив офіцер ОК «Південь» Владислав Назаров. 

Пошкоджено 2 будівлі. Є постраждалі — їхня кількість уточнюється.

11:58

Радник мера Маріуполя Андрющенко — про ситуацію у місті: 

росія другий день заявляє, що контролює центр Маріуполя, однак це перебільшення — окупанти просунулись в контролі на один квартал і відносно контролюють територію в районі знищеного Драмтеатру, інформує УП.

Про це свідчать інтерв’ю гауляйтера Іващенко, а також місця "виборів" і діяльності колаборантів та окупантів. Все це — далеко від центру та скоріш є околицями міст.

Під українським контролем залишаються Приморський район, частина Лівобережного в районі Азовсталі, узбережжя від Азовсталі до порту, сам порт і території заводів. За площею це більша частина міста.

11:55

Касетним Іскандером – по залізничному вокзалу Краматорська вдарили російські фашисти. 

Під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, адже відбувається евакуація жителів Донеччини до більш безпечних областей України, інформує голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Рашисти добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей, хочуть знищити все українське», – пише він.

11:28

Окупанти, які відчули силу ЗСУ, готують передсмертні прохання своїм близьким.

І знаєте, чого вони найбільше хочуть? – Щоб їхні сини ніколи в житті не йшли в російську армію. Про це повідомляє СБУ.

Про це свідчать нові перехопленні розмови загарбників, які є в розпорядженні СБУ. Як ось цей рашист, який телефонує своїй дружині:

- Как малой себя ведет?
- Да, ниче… Бабушке сказал, что ему 6 лет и он сам все решает.
- Сделайте так, чтобы он в армию не пошел.
- Как так сделать?
- Все делайте, чтобы он в армию не пошел! Как его начнут призывать, так мамку проси, пускай дядю Гену подключает. Скажи, пускай все сделает, чтобы его в армию не забрали! Это будет мое последнее… чего я хочу.

Окупант говорить, що з його роти залишилося 10 чоловік, але командування не хоче їх виводити з України. Тож розуміє, що їх тут просто «покладуть». Так і каже : «У нас два пути: либо 200-ым, либо 300-ым вернуться домой. Все...».

11:24

В результаті ракетного обстрілу вокзалу Краматорська за оперативними даними більше 30 чоловік загинуло та більше 100 поранених.

Це цілеспрямований удар по пасажирській інфраструктурі залізниці та жителях міста Краматорськ, інформують в Укрзалізниці.

11:10

Росіяни видали «в екстреному порядку» вже 12 тисяч своїх паспортів українцям, яких вивезли з захоплених міст на територію росії. У МВС росії повідомили, що наразі в пунктах тимчасового розміщення проживають 25 тисяч українців, з них понад 10 тисяч дітей, повідомяє Бабель.

Українська влада неодноразово заявляла, що росія примусово депортує українців на свою територію, або на територію «л/днр». Водночас російські військові блокують можливість виїхати цивільним на підконтрольну Україні територію

10:55

На залізничний вокзал Краматорська прилетіло 2 ракети.

Є постраждалі. Деталі уточнюють, повідомляють в Укрзалізниці.

10:54

Орієнтовні загальні втрати росіян за даними Генштабу з 24.02 по 08.04:

  • близько 19 000 осіб;
  • 700 танків;
  • 333 артилерійські системи;
  • 1 891 броньована машина; 
  • 108 систем ракетно-залпового вогню;
  • 55 засобів ППО;
  • 150 літаків і 135 гелікоптерів;
  • 1 361 одиниця автотехніки;
  • 7 кораблів/катерів;
  • 76 цистерн;
  • 112 БПЛА та інше;
  • 25 одиниць спеціальної техніки;
  • 4 пускові установки оперативно-тактичних ракетних комплексів

 

10:45

Окупанти продовжують бити по Харківській області, є ще 15 поранених — голова ОВА. Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Керівник Харківської області Олег Синєгубов розповів головне про хід бойових дій за добу:

  • Окупанти нанесли близько 48 ударів за добу по Харківській області.
  • Постраждали райони Салтівки, П’ятихаток, Олексіївки, центр Харкова, Дергачі.
  • У результаті ударів отримали поранення ще 15 чоловік.
  • Через обстріли був сильно пошкоджений газопровід, його ремонтують.
  • Йдуть інтенсивні бої в районі Ізюма.

10:24

Жодного тимчасового перемир'я з Росією не буде, заявляє Михайло Подоляк. На думку радника голови Офісу президента, будь яке тимчасове перемир'я з Ркраїною-агресоркою – це шлях до подальшої ескалації, інформує ТСН.

Водночас, за словами Подоляка, переговорний процес між українською та російською сторонами не припиняється.

«Необхідно застовпити такі умови, які не дозволять РФ навіть думати про те, щоб стріляти по території України або переходити наші кордони. Тимчасове перемир'я – це стимулювання РФ до подальших агресивних дій», – наголосив він.

09:47

Зранку під удар потрапила Авдіївська громада – 1 людина загинула, 1 — поранена, пошкоджено щонайменше 5 будинків, — глава Донецької ОВА Павло Кириленко.

Вночі росіяни також здійснили обстріли в Очеретинській та Торецькій громадах.

Крім того, 7 квітня окупанти завдали удару з гелікоптера по Вугледару та ракетного удару по Слов’янську,

Внаслідок обстрілів:

  • у Слов’янську поранено 1 людину, пошкоджено більше 10 будинків;
  • у Вугледарі відомо про 1 пораненого, багато руйнувань;
  • у Мар’їнській громаді поранено 4 людини, пошкоджено 2 будинки.

Найскладніше становище – у Маріуполі.

 

 

09:46

За останню добу в Україні від дій російських військових загинули дві дитини, поранення отримали дев'ятеро дітей — загалом 169 дітей загинули та більше 306 отримали поранення за час війни, повідомляє УП.

09:38

Майже всю колону автобусів, які їхали у Мелітополь з гуманітарною допомогою для подальшої евакуації людей, забрали російські військові. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Водіям сказали пересісти в один автобус і повертатися. Решту автобусів російські окупанти конфіскували.

 

09:27

6 393 вибухонебезпечних предметів, виявили піротехніки протягом доби. 

Роботи з розмінування проводяться у Харківській, Миколаївській, Донецькій, Київській, Сумській областях, про це повідомляє ДСНС.

Загалом від початку війни в Україні знешкоджено 38 117 вибухонебезпечних предметів.

09:10

8 квітня погоджено 10 гуманітарних коридорів, — глава МінТОТ Ірина Верещук. Про це інформує Україна 24. 

  • Маріуполь – Запоріжжя (на власному транспорті).
  • Бердянськ – Запоріжжя (на власному транспорті та автобусами).
  • Токмак – Запоріжжя (на власному транспорті та автобусами).
  • Мелітополь – Запоріжжя (на власному транспорті).
  • Енергодар – Запоріжжя (на власному транспорті).
  • Сєвєродонецьк – Бахмут.
  • Лисичанськ – Бахмут.
  • Попасна – Бахмут.
  • Рубіжне – Бахмут.

09:09

Військова розвідка Великої Британії заявила, що російським силам, які були повністю виведені з півночі України, знадобиться щонайменше тиждень, перш ніж вони будуть передислоковані для бойових дій в інших місцях, інформує УП.

08:50

Google допоможе Україні фіксувати злочини росіян.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник голови МВС Ігор Бондаренко, інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Це буде не окрема історія. На Google-картах буде два шари зображень. Перший — це той, як міста виглядали раніше. А другий — той, як виглядають зараз. Кожен зможе побачити все у порівнянні».

За словами заступника, частково ця функція запрацює вже на наступному тижні. Першими стануть доступні зображення зі звільненого Ірпеня.

08:44

У КМДА повідомляють, що від початку повномасштабного вторгнення росії у Києві пошкодили:

  • 208 житлових будинків,
  • 46 шкіл,
  • 29 садків,
  • 1 дитячий будинок,
  • 13 адміністративних будівель,
  • 2 спортивні об’єкти,
  • 5 об’єктів соціальної сфери,
  • 17 – охорони здоров’я,
  • 10 – культурної сфери,
  • 48 — транспортної інфраструктури.

08:26

У Бучі вдалося встановити особи 163 місцевих, яких вбили російські окупанти.

Про це повідомив мер міста Анатолій Федорук в інтерв’ю ЗМІ, інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Це громадяни нашого міста, які були цинічно вбиті, по-звірячому закатовані росіянами», - сказав очільник Бучі.

За його словами, наразі знайдено близько 320 тіл вбитих російськими окупантами місцевих мешканців. Пошуки тривають.

07:47

Вночі був ракетний обстріл в Одеській області, деталі уточнюються і будуть повідомленні згодом. Але:

«Кожна падлюка, яка спробує пролетіти через територію України окупованох частини Молдови, до Тирасполя, буде збита одразу. Чи буде вона з особовим складом, чи з технікою, по барабану. Наші ППО будуть їх просто їбашити», – заявив Сергій Братчук, речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації.

Оперативна інформація станом на 06.00 08.04.2022 щодо російського вторгнення від Генерального штабу ЗСУ.

Триває підготовка ворога до наступу на сході України. 

Основні зусилля російські загарбники продовжують зосереджувати на захопленні Маріуполя, веденні наступу у районі міста Ізюм, прориві оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. 

На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ.

Збройні сили республіки білорусь проводять заходи оперативної та бойової підготовки на полігонах по всій території країни. До чотирьох батальйонних тактичних груп залучено для виконання завдань з посилення охорони українсько-білоруського кордону. 

Залишається імовірність завдання ракетних і авіаційних ударів з території республіки білорусь по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

За наявною інформацією, на території республіки білорусь здійснюється відбір так званих «добровольців» серед білорусів для комплектування нових підрозділів приватної військової компанії. Інформація уточнюється.

Ворог завершує відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового у районах Брянської та Курської областей. 

Окремі підрозділи зі складу 6-ї, 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, берегових військ балтійського та північного флотів здійснюють заходи оперативного обладнання території. Основна увага приділяється відновленню ділянок залізниці з міста Куп’янськ до міст Харків, Ізюм та Сватове. Для цього залучено підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади  Західного військового округу з Ярославля. 

На Харківському напрямку ворог продовжує блокувати місто Харків. Для недопущення просування наших військ загарбники ставлять мінно-вибухові загородження.

В тимчасово зайнятому місті Ізюм представники так званої «ДНР» виконують функції місцевої «поліції», здійснюють незаконну перевірку документів, обшуки осіб та приміщень місцевого населення.

Підрозділи окупаційних військ зосереджують зусилля на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне та встановленні контролю над містом Маріуполь. Продовжують ведення штурмових дій на більшості напрямків. 

Ворог не перестає завдавати авіаційних ударів та вести обстріли цивільної інфраструктури, зокрема й із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Таку діяльність зафіксовано в районах населених пунктів Кремінна, Сєверодонецьк, Новотошківське, Попасна, Новозванівка, Суха Балка, Новоселівка Друга, Степне, Троїцьке, Новобахмутівка, Мар’їнка та Солодке.

В районах населених пунктів Рубіжне, Попасна, Нижнє, Новотошківське, Золоте та Борівське окупанти намагалися здійснювати штурмові дії, успіху не мали. 

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено чотири танки, дві артилерійські системи, десять одиниць броньованої та одинадцять - автомобільної техніки противника.

Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати ударів по місцях скупчення військ противника.

05:28

Територія Сумськоїї області вільна від орків.

Але є багато замінованих та необстежених ділянок

 «Якщо ви чуєте вибухи (а їх чимало останніми днями) - це працюють рятувальники і вибухотехніки. Знешкоджують боєприпаси, які лишили російські військові на нашій землі. Територія області НЕ Є БЕЗПЕЧНОЮ! Дуже. Не з'їжджайте на узбіччях та не користуються лісовими дорогами. Не підходьте до знищеної техніки чи місць стоянок орків! Знаю, там все жахливо, але ще не час для прибирання. Спочатку розмінування», – повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

01:52

В Ірпені запроваджена комендантська година - з 21:00 7 квітня до 9:00 11 квітня, повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

В'їзд у місто буде повністю закритим. Проїзд на Бучу здійснюватиметься через Дмитрівську громаду.

На вулицях Ірпеня працюватимуть лише комунальні служби та   волонтери по узгодженому списку. Це потрібно для безперешкодної роботи правоохоронних органів

1:45

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що окупанти зґвалтували на Херсонщині вагітну 16-річну дівчину та 78-річну бабусю в одному із сіл на інгулецькому напрямку. 

А 7 квітня приблизно о 10 ранку, орки на березі Каховського водосховища біля бази відпочинку «Світанок» у Мар'янському Криворізькому районі розстріляли човен, який плив з боку Первомаївки Херсонської області для того, щоб евакуювати людей з окупованої частини Херсонської області.

«Розстріляли на воді «Градами». На відстані 70 метрів від берега. У човні було 14 людей. Троє діток та 11 дорослих. Двоє дорослих чоловіків та жінка загинули одразу. Дитина 13 років померла трохи пізніше. Семеро людей у ​​лікарні та двоє зникли безвісти. Це був сьомий рейс цього човна», – розповідає у відеозверненні очільник.

1:40

Російські військові під час окупації села Гусарівка Ізюмського району (Харківщина) катували та після цього підпалили трьох місцевих мешканців, інформують у Харківській обласній прокуратурі в Telegramю

За цим фактом розпочато розслідування. Мова йде про порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Російські військові під час окупації с. Гусарівка Ізюмського району катували та після цього підпалили трьох місцевих мешканців. З метою знищення слідів своїх злочинів військові РФ накрили їх тіла перед підпалом шинами від автомобіля.

Після звільнення села від російських загарбників 7 квітня в підвалі одного із будинків знайдено спалені частини тіл трьох людей.

1:33

На краматорському напрямку усі три поїзди з біженцями, що були «відрізані» внаслідок ворожого удару по шляхопроводу поблизу станції Барвінкове, пройшли оперативно відновлену залізничниками ділянку! Про це інформує Укрзалізниця.

Евакорейси 276 та 278 до Львова везуть три тисячі пасажирів на двох. 

Евакорейс 138 до Хмельницького пройшов міст останнім на швидкості 15 км/годину і вивіз ще 945 людей, з-поміж яких 78 – з особливими потребами, 20 на інвалідних візках, 15 лежачих хворих.

Зранку на колію чекає додаткове обстеження.

0:15

Вороги завдали ракетний удар по Одеській області. Снаряди випустили з моря.

Про це повідомила пресслужба Одеської міськради із посиланням на оперативне командування Південь.

За інформацією військових, інфраструктурний об'єкт, внаслідок ракетного удару з моря, було пошкоджено.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024