стрічка

Ми не звинувачуємо Захід. Але ми маємо право говорити про нерішучість, – Володимир Зеленський

03 Квітня 2022, 21:33
Ми не звинувачуємо Захід. Але ми маємо право говорити про нерішучість, – Володимир Зеленський 2206
Ми не звинувачуємо Захід. Але ми маємо право говорити про нерішучість, – Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський звернувся до російських матерів та закордонних партнерів щодо військових злочинів російських окупантів у Київській області.

 

Про це йшлося у відеозверненні.

Вбивства, катування і зґвалтування мирних жителів росйськими окупантами у Бучі, Ірпіні та Гостомелі світ має бачити та запам’ятати. Володимир Зеленський розповів російським матерям про звірства їхніх дітей і також нагадав російській верхівці, що вони відповідальні за кожного вбитого українця. Він зазначив, що росія тепер асоціюватиметься з цим жахом.

Володимир Зеленський додав, що прийняв рішення про створення спеціального механізму правосуддя в Україні досудового розслідування кожного злочину окупантів на території країни. Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців, слідчих, прокурорів та суддів. Цей механізм, за словами президента, дозволить притягнути до відповідальності всіх причетних до військових злочинів.  

«Закликаю усіх наших громадян та друзів України у світі долучитися до цієї роботи та допомогти встановити справедливість. Світ уже бачив подібні злочини у різні часи на різних континентах. Але настав час зробити все, щоб військові злочини російських військових стали останнім проявом такого зла на Землі», – сказав Володимир Зеленський.

Президент нагадав, що під окупацією все ще знаходяться інші регіони України і після вигнання окупантів звідти можуть виявити ще гірші злочини. Усі злочини розглянуть на Раді безпеки ООН 5 березня і буде запроваджений черговий пакет санкцій.

Володимир Зеленський додав, що у 2008 році на саміті в Бухаресті у світу був шанс запобігти цьому злу, забравши Україну з сірої зони між НАТО та росією.

«Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість. Про те, яким був шлях до такої Бучі, до такого Гостомеля, до такого Харкова, до такого Маріуполя», – зазначив президент.

У Бучі уже працюють усі необхідні служби, щоб повернути місто до життя.

Указом президента відзначили 41 прикордонника.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024