стрічка

росію виключили з Ради Європи

16 Березня 2022, 16:04
Прапор окупанта знімають з флагштоку ПАРЄ 2002
Прапор окупанта знімають з флагштоку ПАРЄ

Комітет міністрів Ради Європи прийняв рішення виключити росію з організації.

Про це пише Українська правда.

«На позачерговому засіданні Комітет міністрів у контексті процедури, розпочатої відповідно до статті 8 Статуту Ради Європи, вирішив, що російська федерація відсьогодні припиняє бути членом Ради Європи, після 26 років членства», – йдеться у повідомленні Ради Європи.

Нагадаємо: росія приєдналася до Ради Європи 28 лютого 1996 року.

Раніше у Раді Європи наголосили, що своїми діями в Україні російська влада позбавляє російський народ переваги найсучаснішої системи захисту прав людини у світі, включаючи юрисдикцію Європейського суду з прав людини та величезну систему конвенцій.

«Ми, як і раніше, сповнені рішучості використовувати всі наявні в нашому розпорядженні засоби для надання підтримки, допомоги та правових засобів українському народу в його боротьбі з агресором і продовжувати прагнення до миру на основі справедливості та міжнародного співробітництва», – заявили в організації.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи, попри спроби москви уникнути покарання, ухвалила рішення про вигнання рф, а також закликала надати Україні засоби захисту повітряного простору.

Перед цим росія, зрозумівши неуникність свого виключення, сама подала до Страсбурга заяву про самостійний вихід. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024