стрічка

Україна вимагає негайно виключити росію з ПАРЄ

14 Березня 2022, 19:44
Рада Європи 1162
Рада Європи

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна вимагає негайно виключити росію з Ради Європи через війну, яку рф розв’язала на території нашої держави.

Про це Шмигаль сказав на позачерговому засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у понеділок, яке було скликано у зв’язку з війною РФ, – повідомляє Європейська правда.

«Всі ми знаємо, що покарання за геноцид та тероризм уникнути не можливо. І ми повинні бути жорсткішими у нашій відповіді. Ми вимагаємо ухвалити рішення про негайне виключення Росії з Ради Європи. 

Тим, хто безумовно підтримує неспровоковану та нічим невиправдану агресію, немає місця в єдиній європейській родині, де людське життя є найвищою цінністю», – сказав прем’єр-міністр України, звертаючись до делегатів ПАРЄ.

Він додав, що необхідно зупинити агресію Росії, доки не сталось ядерної катастрофи та вся Європа не опинилась у вогні. Він закликав закрити небо над Україною заради європейської безпеки.

Нагадаємо, 10 березня МЗС рф поширило заяву, у якій заявило, що росія більше не збирається бути членом Ради Європи.

У відомстві звинуватили країни ЄС і НАТО в тому, що вони буцімто зловживають своєю більшістю і «продовжують лінію на руйнування Ради Європи і загального гуманітарно-правового простору у Європі».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024