стрічка

Російські літаки бомбардували територію Білорусі

11 Березня 2022, 18:03
Російські літаки бомбардували територію Білорусі ОНОВЛЮЄТЬСЯ 13316
Російські літаки бомбардували територію Білорусі

Російська авіація завдала удару по Білорусі, щоб втягнути армію Білорусі у війну проти України, повідомили у Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Майже синхронно стався заліт на територію України з Білорусі, здійснили бомбардування української території після чого нанесли авіадуадари по території РБ

Два літаки з сусідньої держави фіксували прикордонні наряди, на ділянці відділу «Дубровиця», що на Рівненщині. Така атака і дії ворога на населені пункти Білорусі є свідомою провокацією, щоб втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною.

«З літаків  скинули бомби біля нашого населеного пункту у Сарненському районі, в полі. Три авіаудари пройшли біля ліній електропередач, одна з ліній пошкоджена. Наразі ведуться ремонтні роботи. Електроживленням населення забезпечене. Постраждалих немає», –  повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

18:02

Джерела Української правди у військовому керівництві, Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки за попередніми даними стверджують, що білоруські війська можуть бути залучені до вторгнення в Україну вже 11 березня о 21:00.

Як стало відомо Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, після першого раунду переговорів у Москві Путін і Лукашенко зробили по одному дзвінку. 

Не виключено, що вони могли віддати такі розпорядження: Путін — здійснити провокацію, обстріл російськими літаками в районі ДКУ з боку України білоруської території; Лукашенко — готувати вторгнення ЗС РБ в Україну. 

18:10

Просто послухайте цей поліський діалект! Вам сподобається. Запис  партнерів Район.in.ua - незалежного білоруського медіа Euroradio.

17:55

Опитані виданням Наша Ніва (незалежне білоруське медіа, заборонене в РБ, – ред.) мешканці Столінського району підтверджують інцидент біля білорусько-українського кордону. Схоже, вибухи були, але не в Копанах, як повідомлялося спочатку, а в напрямку Буглича. Ось що кажуть люди:

Села Варані Столинського району: «О 15.02 було три вибухи та задимлення. Дуже сильні вибухи. Моя мама живе дуже близько до кордону. Вона сказала, що в її будинку тремтіли вікна. Зараз прикордонники почали їздити, так багато їх пройшло. Літак летів, летів, а потім вибухнув. Так воно і було».

Інший житель села Варані: «Щось було близько 3 години дня. Ми не знаємо, що сталося. Були вибухи: Копані, Лютий Бор, Бухлічі, з іншого боку. Літаків не було видно, але щось гуло».

 «Чотири літаки пролетіли над Столиним у бік України, а потім пролунали вибухи».

 «Я житель села Столинського району, але далеко від Копанів. Вибухів не було чути. Але звуки літаків сьогодні було чути п’ять разів, чого раніше не було».

 

«Барановичі. Вони цілий день летять на південний схід і повертаються звідти».

17:53

Міноборони РБ заявило, шо інформація про обстріли білоруського села — фейк.

«Міністерство оборони однозначно стверджує, що інформація про ракетний удар по білоруському селу є відкритою нісенітницею», – заявила речниця Міноборони Інна Горбачова.

17:49

Одна з мешканок села Копані в білорусі, де за даними українських військових росія завдала авіаудару, розповіла про звуки вибухів.

 

«Це сталося приблизно о 16:00. Вибухнуло так, що в людей шибки задрижали. Схоже на землетрус. Вибухи пролунали у Бугличах та Варанах. Я вискочила у коридор, подивилася — літак зробив в повітрі три-чотири оберти», – передає Бабель.  

17:28

Жителі Білорусі підтверджують, що чули вибухи поруч з кордоном України, у районі села Бухличі. Вони кажуть, що чули звуки літака. 

Один із жителів зазначив, що літаки вилітають у бік України з аеропорту в Барановичах, а потім вертаються

16:50

У командуванні Повітряних сил ЗСУ також повідомили про обстріл населених пунктів Бухличі та Верхній Теребежів (Білорусь).

Бухличі – село в Білорусі, у Столинському районі Берестейської області. Орган місцевого самоврядування — Річицька сільська рада. Село лежить безпосередньо на кордоні з Україною.

Верхній Теребежів – агромістечко в Білорусі, у Столинському районі Берестейської області. Орган місцевого самоврядування — Річицька сільська рада.

16:43

За даними СБУ, ворог здійснює низку авіаударів по об‘єктах, котрі розташовані на території Білорусі. 

Мета зрозуміла – звинуватити в провокаціях Україну та остаточно втягнути Збройні сили Республіки Білорусь у війну, повідомляють у СБУ.

«Водночас офіційно заявляємо: українські військові не планували і не планують вчиняти жодних агресивних дій стосовно Республіки Білорусь! Звертаємось до білоруського народу – не дайте використати себе у злочинній війні! Адже ви ніколи не були окупантами і вбивцями! Не ставайте ними і зараз заради інтересів Кремля!» – закликають жителів Білорусі.

16:25

16:19

Російські бомбардувальники нанесли авіаудар по території Білорусі.

Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ 11 березня.

«Сьогодні о 14.30 від Державної прикордонної служби надійшла інформація, що російські літаки зайшли на територію України, розвернулись над нашими населеними пунктами Городині та Тумені, після чого нанесли вогневе ураження по населеному пункту Копані (Білорусь)», – йдеться у повідомленні.

«Зараз 9 прикордонний загін спостерігає зайняття цього населеного пункту ворогом! Це провокація! Мета – втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною!» – застерігають у ЗСУ.

Раніше про провокацію попередив і міністр оборони України Олексій Резніков.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024