стрічка

Вибухи, освіта, переселенці: головне на брифінгу у Рівненській військовій адміністрації

10 Березня 2022, 20:07
Брифінг у Рівненській ВОДА 1619
Брифінг у Рівненській ВОДА

Державний кордон на межі із Білоруссю під контролем українських прикордонників, а ситуація в області спокійна і контрольована.

Про це на щоденному брифінгу, який відбувся у Рівненській військовій адміністрації, повідомив її голова Віталій Коваль.

За його словами, в одному з районів було чути вибухи. Як зазначив Віталій Коваль, ворог ймовірно застосував електронну пастку, а наші сили протиповітряної оборони її знищили. Такі літальні апарати не несуть загрози, тому й сигнал тривоги не вмикали. 

З понеділка у навчальних закладах відновлять освітній процес, спочатку - у формі дистанційного навчання. До нього будуть залучати дітей, які вимушені були покинути своє місце проживання через воєнні дії. Змішана форма навчання буде задіяна у ПТУ та коледжах, вузах. 

На Рівненщині вже зареєстрували більше 8 тисяч внутрішньо переміщених осіб, більшість з них зареєструвались та залишились на території області. 

Більш ніж 281 тисячу голосів зібрали на Рівненщині у підтримку про закриття неба над Україною. 

Міський голова Рівного Олександр Третяк подякував тим жителям міста, які вчасно сплатили комунальні послуги, від чого залежить забезпечення життєдіяльності міста. Попри труднощі, комунальні служби стараються виконувати свою роботу. Комунальний транспорт працює в звичному режимі, на лінії маршруту щодня виходять 66 тролейбусів. 

Стосовно перевірок цін на ліки, то, як зазначив міський голова, перевіряється кожна скарга, яка надійшла до міської ради. Ціни в аптеках на ті лікарські засоби, які гарантовані державою, підніматись не будуть. 

Стосовно переселенців, то вони можуть звернутися за допомогою на гарячі лінії Рівненської міської ради чи обласної ради, отримати продуктові набори та необхідну допомогу. Разом з тим мер Рівного наголосив, що чоловікам, котрі евакуювались із зони бойових дій, необхідно протягом 24 годин стати на військовий облік. 

Як розповів керівник підрозділів Сил Спротиву Рівненської області Олександр Шемейко, в області продовжують планові заходи зі створення та комплектування добровольчих формувань територіальних громад, які мають посилити територіальну оборону. На сьогодні відзначають великий приріст охочих стати добровольцями. 

Розпочали роботу з навчання добровольців, облаштування місць для їх перебування.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024