стрічка

Україна просить підтримки у міжнародної спілки електрозв'язку

07 Березня 2022, 18:28
Україна просить підтримки у міжнародної спілки електрозв'язку 1545
Україна просить підтримки у міжнародної спілки електрозв'язку

Держспецзв'язку звернулася до Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ) з вимогою підтримати Україну в момент війни, розв’язаної Росією проти України. 

Про це інформують у Держспецзв'язку.

 Через постійні російські обстріли: 

  • Деякі регіони України повністю або частково відрізані від телекомунікаційних послуг. 
  • Люди не можуть викликати рятувальників, лікарів та інші спеціальні служби. 
  • А оператори зв’язку не мають змоги усувати аварії. 

Знищується інфраструктура телевізійних мереж. Ракетами обстріляні телевежі у Києві, Харкові та Лисичанську.  

Захоплена телевежа у Херсоні, а в регіоні відбувається трансляція російських телеканалів з незаконним використанням радіочастотного спектра України, що є причиною тотальної дезінформації українського населення на захоплених територіях.  

Читайте також: В Україні запрацює національний роумінг

Все це – лише мала частина грубих порушень росіянами принципів міжнародного права, у тому числі й у сфері електронних комунікацій та Радіочастотного спектра. 

Представники Держспецзв’язку закликали МСЕ:   

  • Звернутися до держав-членів МСЕ, а також постачальників телекомунікаційного обладнання щодо надання технічної допомоги, підтримки та сприяння у відновленні інфраструктури на українських територіях, а також постачання телекомунікаційного обладнання. 
  • Звернутися до держав-членів Союзу щодо можливості організації безоплатного супутникового зв’язку та доступу до супутників на території України.  
  • Виступити із заявою щодо засудження дій Росії та підтримки України і її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах.  
  • Розглянути можливість припинення будь-якого фінансування з боку МСЕ всіх ініціатив для РФ та перемістити зональний офіс у РФ (м. Москва) в будь-яку іншу країну, яка не є стороною збройної агресії РФ.  
  • Звернутися до держав-членів Союзу з рекомендацією блокувати вхідні/вихідні виклики в телекомунікаційних мережах загального користування з номерів у форматах, які виділено Федеральним агентством зв’язку РФ для використання на тимчасово окупованій території України.

Також у Держспецзв’язку закликали усунути кандидатів країни-агресора з виборів у структури МСЕ через порушення країною-агресором основних положень установчих документів МСЕ.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024