стрічка

Реакція світу на війну росії проти України 6 березня

06 Березня 2022, 23:44
Війна 7489
Війна

Видання Район.in.ua збирає усю найсвіжішу інформацію щодо реакції світу на вторгнення Росії в Україну.

Інформація оновлюється зазначеним часом.

6 березня

23:44

Глава МВС Британії направила листа до Інтерполу з проханням на тижні прийняти рішення про негайне виключення Росії з організації.

23:26

Росію та Білорусь відсторонили від участі у Всесвітніх іграх-2022.

Рада директорів Організаційного комітету Всесвітніх ігор-2022 прийняла рішення не допускати спортсменів із Росії та Білорусі до прийдешніх змагань. Про це повідомляє пресслужба Ігор, інформує Суспільне. 

Заборона щодо участі розповсюджується не тільки на атлетів, але й на офіційних осіб із цих двох країн. Це рішення було прийнято після того, як Росія за підтримки Білорусі розпочала повномасштабне вторгнення на українські території.

В офіційній заяві оргкомітету змагань зазначено, що «це рішення відповідає рекомендаціям Виконавчого комітету Міжнародного олімпійського комітету (МОК)». Раніше МОК рекомендував відсторонити російських і білоруських спортсменів від змагань на міжнародному рівні.

21:50

Офіційний представник уряду Польщі Петро Мюллер заявив, що жодних рішень щодо передачі Україні бойових літаків поки що не прийнято.

Про це пише Onet, повідомляє Європейська правда.

"Щодо перекидання Польщею літаків Україні, то на даний момент жодних рішень не прийнято", - сказав Мюллер.

Він додав, що інформація про те, що з території Польщі вилітають літаки бойового призначення до України, не відповідає дійсності.

"Також хочу наголосити, що не відповідає дійсності інформація про те, що з території Польщі з бойовою метою на територію України вилітають літаки. Я також хотів би це однозначно спростувати", - наголосив представник уряду Польщі.

Раніше таку інформацію розповсюджувало Міноборони РФ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що США шукають способи швидко поповнити запаси польських винищувачів, аби Польща могла надати Україні свої бойові літаки.

Раніше представник Білого дому підтвердив, що США обговорюють із Польщею можливість надати винищувачі Україні.

Йдеться про радянські винищувачі, такі як МіГ-29, на яких українські пілоти вже навчені літати. 

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що військова допомога ЄС Україні не включатиме фінансування поставок винищувачів.

 

Україна наполягає, щоб ЄС, США, Канада та Британія запровадили нові санкції проти РФ та негайно надали Україні бойові літаки.

21:44

Управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що за час збройного нападу Російської Федерації на Україну серед мирного населення постраждали 1123 особи: 364 було вбито, у тому числі 25 дітей, та 759 поранено.

 

Проте УВКПЛ вважає, що реальні цифри значно вищі.

21:01

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив президенту України Володимиру Зеленському, що працюватиме з міжнародними союзниками для подальшого забезпечення України оборонним озброєнням

20:54

Член Палати представників США Майкл Маккол закликав до перекидання винищувачів до Польщі після прохання президента Володимира Зеленського до західних країн направити винищувачі в Україну

20:34

TikTok тимчасово призупиняє роботу в Росії через закон РФ про «фейки». TikTok перевірить його наслідки для безпеки користувачів і слідкуватиме за подіями.

18:52

США дали зелене світло НАТО на постачання винищувачів в Україну.

18:30

Албанія перейменує вулицю у Тирані, де розташовані посольства Росії та України, на вулицю Вільної України.

17:06

Nvidia оголосила, що припиняє продаж своєї продукції на території росії.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Nvidia – це американський виробник графічних процесів, відеоадаптерів, мультимедійних та комунікаційних пристроїв для ПК та ігрових консолей.

16:06

Уряд Грузії збрехав українському посольству, що не домовлявся з РФ про вихід на російський ринок молочної продукції.

 

Грузія поширила діаметрально протилежні повідомлення про свої перемовини з РФ для українського МЗС та для грузинських споживачів.

12:47

У США невідомий донор перерахував мільйон доларів на потреби української армії, – пише УП.

12:46

В Тирані, столиці Албанії, перейменували вулицю на Free Ukraine (Вільна Україна), щоб вшанувати опір України війні, – повідомляє Reuters.

12:27

Колишні британські королівські морпіхи прибули до України, щоб боротися з окупантами.

10:51

Гуманітарна підтримка біженцям з України  на суму 500 млн євро, про виділення якої домовився Європейський союз, стане першим траншем такої підтримки.

Про це заявила президента Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Екстрена гуманітарна допомога буде спрямована на покриття витрат держав-членів, що стикнулися з масовим приїздом біженців з України. Очікується також допомога Молдові, до розміщені десятки тисяч біженців з України. Також ЄС ухвалив рішення про надання їм право на роботу, навчання тощо без розгляду індивідуальних заяв.

Фон дер Ляєн наголосила, що  ЄС буде і надалі підтримувати українців.

08:34

У Казахстані в Алматі зараз проходить санкціонований мітинг на підтримку України. 

08:25

У Великій Британії відмовилися вивантажувати російську нафту з судна під німецьким прапором. Про це інформує видання «24 канал». Раніше уряд Великобританії заборонив суднам «будь-якого зв'язку з Росією» заходити у свої порти.

7:34

США обговорюють із Польщею можливість надати винищувачі Україні.

7:33

Вашингтон засудив цензуру, блокування соцмереж та ЗМІ в Росії

Білий дім засудив тотальну цензуру в Росії, блокування соціальних мереж й іноземних засобів масової інформації. Про це повідомляє пресслужба Білого дому. Передає ТСН.

У документі наголошується: цензурою та блокуванням медіа РФ обмежує доступ громадян до правдивої інформації. Відтак Сполучені Штати засуджують такі дії.

У своїй заяві Вашингтон наголошує: попри це Кремлю не вдалося дезінформувати світ, а їхня пропаганда не працює.

4:22

Російських арбітрів не призначатимуть на матчі турнірів під егідою УЄФА.  Про це інформують в Українській асоціації футболу.

УЄФА ухвалив рішення не призначати російських арбітрів на матчі турнірів, які проводяться під егідою організації. Раніше ФІФА та УЄФА ухвалили рішення усунути російські клуби та збірні від участі в міжнародних змаганнях.

04:02

Джонсон пропонує план дій із 6 пунктів

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав лідерів інших країн приєднатися до списку вимог з шести пунктів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, починаючи від гуманітарної допомоги і закінчуючи завданням якомога більшого економічного тиску Москві. Про це інформує Reuters.

Прем’єр Британії переконаний, що президент росії Володимир Путін «повинен зазнати поразки і побачити, що провалився в цьому акті агресії».

На його думку, запроваджених безпрецедентних санкцій все ж недостатньо, щоб захистити Україну від спроб Кремля «переписати правила за допомогою військової сили».

Джонсон перерахував свої вимоги, серед яких узгодження "створення міжнародної гуманітарної коаліції" на підтримку України, її самооборони та максимальний економічний тиск на Москву.

Він також закликав до пошуку дипломатичних шляхів деескалації із залученням уряду України, посилення безпеки в європейсько-атлантичному просторі та припинення дій Росії в Україні.

Після зустрічі з прем’єр-міністрами Канади та Нідерландів у понеділок Джонсон має прийняти у вівторок лідерів Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини – країн, які відчувають наплив біженців (з України – ред.), викликаний вторгненням (Росії в Україну – ред.).

Британія планує пришвидшити санкції проти російських бізнесменів за допомогою нових правових норм, які будуть направлені в парламент у понеділок.

03:15

У Білому домі прокоментували підсумки сьогоднішньої телефонної розмови Байдена із Зеленським. Байден повідомив, що США нарощують допомогу Україні у сфері безпеки та економіки. Висловив стурбованість ситуацією із Запорізькою АЕС. Окремо привітав рішення Visa та Mastercard призупинити роботу на території РФ.

03:07

російські картки прийматимуть сім країн і дві псевдореспубліки. Підсанкційний Центробанк росії радить росіянам брати за кордон валюту у готівці, бо картки місцевої системи «Світ» прийматимуть всього у 7 країнах. У банку нагадали, що після виходу із росії платіжних систем VISA і MasterCard, випущені російськими фінустановами картки будуть працювати лише всередині країни. «При цьому транскордонні операції з карток VISA та MasterCard будуть недоступні. Це як оплати покупок в іноземних Інтернет-магазинах, так і використання цих карт за кордоном. У разі виїзду за кордон рекомендується брати з собою готівкову валюту та картку «Мир» для тих країн, де вона приймається. На сьогодні це Туреччина, В'єтнам, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Південна Осетія та Абхазія (останні дві - невизнані сепаратистські регіони Грузії – ред.)». Про це пише Українська правда.

02:39

«Азербайджанські авіалінії» призупиняють всі рейси з росії.  Також від польотів в російські міста відмовляється азербайджанська авіакомпанія «Buta Airways». Про це пише ТСН.

02:29

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення на користь  України щодо  всіх майбутніх скарг проти росії. Зокрема, ЄСПЛ наказав Росії гарантувати безпечний прохід гуманітарної допомоги. Європейський суд з прав людини повторив проміжне рішення за позовом «Україна проти Росії», де заборонив країні-агресорці обстрілювати цивільну інфраструктуру нашої країни. Відповідне рішення затверджено і для всіх майбутніх скарг України проти Росії, повідомила суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська

01:38

Платіжна система Payoneer більше не буде працювати в росії. У компанії заявили, що не можуть підтримувати діяльність агресивного уряду.

01:34

Heineken припиняє експорт пива до РФ та нові інвестиції в країну.

Нідерландський пивний концерн Heineken заявив про припинення експорту пива в РФ, а також - нових інвестицій в країну. 

Про це пише видання NRC із посиланням на представника компанії. 

Локальне виробництво пива для російського ринку поки продовжиться.

01:24

Американські сенатори від Канзасу висунули ідею запровадження ембарго на імпорт до США російської нафти.

Таку політику, на їхню думку, слід прийняти на федеральному рівні. Про це інформує 24 канал.

Щоб компенсувати потребу, Джеррі Моран і Роджер Маршалл (сенатори з Республіканської партії) пропонують програму розширення внутрішнього видобутку нафти та газу. І в такий спосіб убезпечити американських споживачів від зростання цін.

00:25

Visa йде з Росії й призупинить транзакції у найближчі дні. Mastercard теж припиняє операції у росії.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

14.8K00:19
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024