стрічка

З міністром, хором і феєрверками: у луцькому виші помпезно відкрили відремонтований спорткомплекс

21 Січня 2022, 09:38
Урочисте відкриття 537
Урочисте відкриття

У Луцькому національному технічному університеті урочисто відкрили реконструйований спортивний комплекс.

Це було масштабно і помпезно. У навчальному закладі 20 січня зібралися викладачі, студенти і почесні гості: міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, очільник Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, духовенство на чолі із Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом, народні депутати України Ірина Констанкевич та В’ячеслав Рубльов та інші. На відкритті побувала і журналістка Район.Луцьк

Розпочали, за традицією, з вступного вітального слова надворі перед фасадом спорткомплексу та перерізання стрічки, потім усіх запросили досередини. В приміщенні басейну на гостей вже чекав Волинський народний хор. Основну частину дійства молитвою розпочав митрополит, тож і перше вітальне слово теж належало йому. 

«Не відкрию вам секрет, що Ірина Михайлівна (Ірина Вахович, ректорка ЛНТУ, - ред.) постійно "в положенні" нових ідей. Чим наступного разу вона «завагітніє», я не знаю, але це обов'язково буде щось творче. Ну і, хто перший вскочить в басейн – тому буде заліковка разом з «червоним» дипломом», – жартував він.

Серед студентів таких сміливців тоді не знайшлося, тож Михаїл освятив воду в басейні та покропив усіх присутніх під «Волинь моя», яку в той час виконував хор.

«Ми сьогодні на історичній події. Відкриваємо потужний об'єкт, який сприятиме не лише навчанню, але й організовуватиме відпочинок, ... сприятиме розбудові інфраструктури області», – висловився міністр Сергій Шкарлет

Потім з  невеликими промовами виступили також Юрій Погуляйко, Григорій Недопад, Ірина Чебелюк, Ірина Констанкевич та Вячеслав Рубльов, підрядник Олег Войчак.

Насамкінець слово дісталося й ректорці Ірині Вахович.

«Головна моя місія сьогодні – подякувати за те, що ми спільно змогли зробити. Тільки завдяки командній роботі нам вдалося реалізувати потужний проєкт, тому безмежно усім дякую за підтримку. Усе лише розпочинається», – заінтригувала вона.

Після виступів і під оплески гостей студенти-спортсмени здійснили перший в новому басейні заплив, який завершили феєрверками.

Нагадаємо, реконструкція спорткомплексу здійснювалася в рамках програми «Велике будівництво», загальний її кошторис склав 21,5 мільйона гривень. З цієї суми 2,1 мільйона виділили з обласного бюджету, 19,4 мільйона – кошти ДФРР. Капремонт розпочався влітку минулого року. У будівлі утеплили та відремонтували фасад, перекрили дах і реконструювали басейн, освіжили стадіон.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024