стрічка

Рівненщина: судили чоловіка, що відстрелив пальця лісівнику

12 Січня 2022, 11:18
Чоловік стріляв з рушниці 383
Чоловік стріляв з рушниці

Житель Сарненщини, перебуваючи на території господарства своєї матері, взяв рушницю і вистрелив щонайменше двічі. В результаті цього майстер лісу лишився пальця. 

Дії стрільця кваліфікували як необережне середньої тяжкості тілесне ушкодження. Про це пише Рівне медіа.

Під час розгляду цієї справи у суді, підозрюваний свою вину визнав частково. Він зазначив, що того вечора між ними дійсно був конфлікт, в ході якого він розпилив газовий балончик в бік лісівника. Втікаючи мотоциклом від переслідування, заховався у будинку своєї матері. Через вікно побачив, що до господарства під`їхав трактор з увімкненими фарами та на територію подвір`я зайшов лісівник із сокирою, який нецензурно лаявся, ламав вхідні двері будинку. Тож втікач, злякавшись, взяв рушницю, зарядив її набоями та вирішив налякати нападника. Коли відчинив двері, то лісівник підбіг і схопив рукою рушницю за стволи, намагаючись її вирвати. Підозрюваний каже, що здійснив один постріл вгору, а інший в сторону.

Сам же майстер лісу в суді розповів, що ввечері у селі Купель між ним і підозрюваним була суперечка. Останній нібито пред`явив йому претензії, чому він не дає йому ліс. У ході конфлікту підозрюваний розпилив йому в обличчя газовий балончик та втік. Майстер лісу сів на трактор та прибув до господарств. Каже, сокири в руках не мав, той вийшов з будинку з рушницею, здійснив один постріл, яким спричинив йому вогнепальне поранення пальця. У момент пострілу він знаходився на відстані близько восьми метрів від нападника.

Працівник лісу заявив про цивільний позов, яким хотів стягнути з обвинуваченого 80 тисяч гривень завданої моральної шкоди.

Рішенням судді Сарненського суду підозрюваного визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України й призначили покарання у вигляді обмеження волі на строк один рік шість місяців. Однак, на підставі ст. 75 КК України його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на два роки з покладенням відповідно до ст. 76 КК України обов`язків:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;
  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024