стрічка

Чому LED-лампи Е27 домінують на ринку

13 Грудня 2021, 11:00
Лампа Реклама 10018
Лампа

Затребуваність світлодіодних лампочок з цоколем Е27 повністю зумовлена ​​тим, що такий формат виробів здатний забезпечити максимальну економічність, надійність і фізичну сумісність зі світильниками будь-якого покоління.

 Вочевидь, даний формат виробів перестав бути універсальним – навпаки, він суворо обмежений діаметром різьблення на виробі. Так, у світлодіодних ламп Е27 ця величина становить 27 мм, а робочий вольтаж відповідає звичайній побутовій мережі 220 В

Будь-який виріб типу, що розглядається, складається з ряду звичайних елементів: металевого різьбового контакту, розсіювальної колби, плати зі світлодіодами, драйвера і корпусу, в який поміщаються два останні компоненти. В окремих ситуаціях ЛЕД-лампи Е27 можуть оснащуватися ще й додатковим зовнішнім радіатором, який відповідає за відведення тепла від виробу, що працює.

Переваги ЛЕД-лампочок з патроном Е27

Вироби даного типу повною мірою мають ті ж сильні сторони, що й інші напівпровідникові пристрої. На перше місце можна винести високу економічність роботи: для забезпечення того ж рівня освітленості LED-лампочки типу Е27 витрачають на 85-90% менше енергії, ніж їх аналоги з вольфрамовою ниткою. Крім того, термін їх експлуатації становить не менше 8-10 тисяч годин, а у продукції дорожчих брендів – понад 15 годин, тоді як у ламп розжарювання – всього близько 1 тисячі годин.

Вигідно відрізняються такі моделі і за якістю освітлення. У діапазоні випромінювання світлодіодних ламп з цоколем Е27 геть-чисто відсутній ультрафіолет, світловий потік стабільний і позбавлений мерехтіння, він практично не прив'язаний до вольтажу в мережі (в рамках дозволеного спектра). Навіть найпростіші та найдешевші моделі є повністю безпечними для людини та екології. Замість тендітних скляних колб, здатних розбитися на купу дрібних уламків, тут використовується спеціальний пластик, більш стійкий до механічного впливу і не здатний порізати руки. Крім того, при порушенні цілісності виробу з корпусу світлодіодної лампи типу Е27 не виділяються будь-які гази та випари, оскільки їх там просто немає.

Окремо потрібно сказати кілька слів про вибір колірних температур та різноманітність доступних потужностей. Кожен споживач зможе знайти модель з необхідною комбінацією цих властивостей: наприклад, з великим світловим потоком і теплим відтінком світіння або нейтральною гамою і низькою інтенсивністю випромінювання. Досить часто вибір доповнюється різноманітністю розмірів і форм колби самих ЛЕД-лампочок з цоколем Е27 кожної з розглянутих вище категорій.

Вибір світлодіодних ламп типу Е27

Загальні принципи підбору виробів для конкретних потреб дуже прості. Спочатку необхідно визначитися з тим, для якого саме приладу використовуватиметься джерело світла. Це дасть відповідь про те, чи варто підбирати потужнішу лампочку LED з цоколем Е27 або цілком можна обмежитися моделлю із середніми характеристиками. Врахувати необхідно прозорість плафона у світильнику, загальну кількість ламп у ньому, висоту розташування та наявність перешкод на шляху світла.

Далі зазвичай вибирають колірну температуру. Більшість завдань у побуті підійде нейтрально-денний відтінок. Він виглядає природно, в міру тонізує та дарує рівновагу. Одночасно, для напруженої роботи очей краще підійдуть моделі з прохолодними відтінками, а для вечірнього розслаблення в улюбленому кріслі з книгою та за чашкою чаю – світлодіодні ЛЕД-лампи Е27, що формують теплу гаму.

Коментар