стрічка

Острог: як у мерії коментують конкурс на посаду директора місцевої лікарні

06 Грудня 2021, 20:00
Острозька міська рада 561
Острозька міська рада

В Острозі провели конкурс на посаду директора Острозької багатопрофільної лікарні.

Раніше Район.Острог писав про те, що він проходив із недотриманням правових норм.

Нам вдалося поспілкуватись із міським головою Юрієм Ягодкою, заступником міського голови та головою конкурсної комісії Олександром Харчуком, з секретарем Острозької міської ради Тарасом Хмаруком та членом конкурсної комісії Анатолієм Демчуком. 

Р.О: Після публікації про результати конкурсу, читачі запитували: чому міський голова призначає на посади тих людей, які йому зручні? Дайте, будь ласка, відповідь на це питання.

Юрій Ягодка: Відповідати за коментарі у соціальних мережах я не можу і говорити, що конкурс відбувся незаконно, теж не можу, тому що розпорядження про його проведення готували наші юристи, готував уповноважений з антикорупційної діяльності міської ради.

Р.О.: Чи можете Ви пояснити, як Сергій Мороз (переможець конкурсу. – ред.) дізнався про конкурс, оскільки він досі не бував в Острозі і навіть не бачив лікарню та пологовий будинок?

Юрія Ягодка: Оголошення про конкурс було опубліковане у ЗМІ? Було.

Р.О.: Чому комісія обрала переможцем Сергія Мороза? 

Олександр Харчук: За всю комісію я говорити не маю права. Свою позицію поки що висловлювати теж не буду.

Р.О.: Чому журналістам не дозволили бути присутніми на обговорені? 

Олександр Харчук: Це вирішувала комісія голосуванням. Я участі у голосуванні не брав і не можу пояснити, чому решта проголосувала за те, щоб журналістів  не було. 

Р.О: Як Ви як юрист можете оцінити роботу своїх колег під час проведення конкурсу?

Тарас Хмарук: На сьогодні я обіймаю посаду секретаря Острозької міської ради, тому не зовсім у моїй компетенції давати правові висновки.

Однак хочу наголосити, що депутати Острозької міськради не мають жодного стосунку до конкурсу на посаду керівника Острозької багатопрофільної лікарні. До того ж саме депутатський корпус ініціював порядок проведення конкурсу у міськраді, оскільки специфіка лікарні передбачає, що там має бути медик, щобільше – місцева людина.

На серпневій сесії питання зняли на довивчення, однак замість того, щоб вивчити і винести порядок проведення конкурсу на розгляд депутатів, виявилось, що конкурс провели без порядку, погодженого депутатським корпусом.

На останній черговій сесії депутати підтримали депутатський запит нашої колеги, де описано незаконність процедури проведення конкурсу з вимогою скасувати проведення конкурсу. Повірте, ми розуміємо, що більшість депутатського корпусу підтримує Бойка Віталія, колектив медичного закладу підтримує його і Острозька громада, як видно з соцмереж, теж активно підтримує саме його. 

Зважаючи на це, більшість депутатського корпусу ініціює скликання позачергової сесії, аби скасувати результати конкурсу та оголосити його проведення повторно.

Анатолій Демчук: Я голосував за Віталія Бойка. Нам уже вистачає некомпетентних в управлінських структурах.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024