стрічка

Депутати Шацької громади звернулися до Верховної Ради з пропозиціями, як наповнити місцевий бюджет

28 Листопада 2021, 15:51
Депутати Шацької громади звернулися до Верховної Ради з пропозиціями, як наповнити місцевий бюджет 509
Депутати Шацької громади звернулися до Верховної Ради з пропозиціями, як наповнити місцевий бюджет

На засіданні сесії депутати заслухали звіт про виконання бюджету Шацької селищної територіальної громади за 9 місяців 2021 року та внесли зміни до рішення селищної ради від 24 грудня 2020 року № 3/8 «Про бюджет селищної територіальної громади на 2021 рік».

Чергова вісімнадцята сесія селищної ради восьмого скликання відбулася під головуванням Сергія Карпука, Шацького селищного голови, 23  листопада. Про це стало відомо на сесії Шацької селищної ради, – передає журналіст Район.Шацьк.

Прийняли звернення до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття законопроєктів, які сприятимуть наповненню місцевих бюджетів.

Депутати говорять, що для розвитку громади необхідні стабільні додаткові джерела надходжень у місцеві бюджети. Обранці впевнені, що наповнити бюджет можна наповнити завдяки: 

  • прозорого адміністрування акцизу,
  • справедливого розподілу ПДФО в громади, де підприємства фактично ведуть діяльність, а не лише зареєстровані,
  • залучення до бюджетів громад коштів від приватизації, зокрема частини від продажу об'єктів державної власності, які розташовані на території громад,
  • передачі місцевим владам повноважень з адміністрування податку на нерухомість.

У зверненні депутати просять Верховну Раду забезпечити законодавчі зміни, які створять додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024