стрічка

ЄС допоможе Україні в облаштуванні українсько-білоруського кордону

20 Листопада 2021, 14:15
Володимир Зеленський 885
Володимир Зеленський

Нещодавно президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Глава держави поінформував співрозмовницю про розвиток безпекової ситуації на сході нашої країни у зв’язку з напругою навколо українських кордонів, а також про зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання. Про це йдеться на сайті президента.

Володимир Зеленський подякував за непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, зокрема за тверді сигнали, які висловила Урсула фон дер Ляєн під час нещодавнього візиту до Вашингтона.

Сторони обговорили загострення ситуації на європейсько-білоруському та українсько-білоруському кордонах. Співрозмовники констатували, що ця ситуація є гібридною атакою, яка вимагає спільних зусиль та взаємодії.

Президент України поінформував очільницю Європейської комісії про кроки, які здійснює наша держава з метою посилення безпеки на українсько-білоруському кордоні.

У цьому контексті було обговорено шляхи розширення співпраці між Україною та Євросоюзом у міграційній сфері та можливості залучення допомоги ЄС для облаштування українсько-білоруського кордону.

Читайте також: Україна зміцнює свій північний фланг через можливі загрози з боку Білорусі, — Кулеба

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024