стрічка

На Волині садили ліс

31 Жовтня 2021, 13:10
Висадка лісу у Ківерцівському лісовому господарстві у рамках акції «Створюємо ліси разом» 984
Висадка лісу у Ківерцівському лісовому господарстві у рамках акції «Створюємо ліси разом»

Триває всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом».

У суботу, 30 жовтня, вона відбулась й у всіх держлісгоспах Волині, – інформує пресслужба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Загальнонаціональна толока відбувається у рамках глобального проєкту «Greening of the Planet».

Центральна акція відбулась у державному підприємстві «Ківерцівське лісове господарство» – там висаджували дуби та сосни.

Читайте також: У Шацьку висадили алею з ялини та туї

Читайте також: Представили «дорожню карту» програми президента «Зелена країна»

До слова, Волинь продовжує залишатись у лідерах на зеленій карті країни. Протягом осінньої лісокультурної кампанії в області висадили вже понад 2,5 мільйона штук дерев.

Читайте також: На Волині відбувся флешмоб зі створення зелених зон на території навчальних закладів

Довідково:

Загалом на Волині в рамках осінньої лісокультурної кампанії-2021 вже висаджено 2,6 млн штук сіянців та саджанців основних і декоративних порід. Приємно, що перший мільйон із загальнонаціонального мільярда  висадили саме в нашій області. Переважно над цим працюють самі лісівники, активно залучаючи громадськість у рамках всеукраїнської акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом! Долучаються до справи відновлення лісів також інші лісокористувачі області.

Постійно тривають обговорення й щодо можливості виділення земель громад для створення нових лісових площ. Особливо на ділянках, які не придатні для ведення сільського господарства.

Лісівники під час численних зустрічей і нарад звертаються із проханнями до голів територіальних громад про виділення таких площ. Зі свого боку зобов’язуючись власними силами провести всі необхідні заходи зі створення нових лісів, які в майбутньому приноситимуть користь, перш за все, саме громадам.

Читайте також: Старовижівчани долучилися до акції «Створюємо ліси разом»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024