стрічка

У Локачинській громаді оголосили надзвичайну ситуацію через відсутність постачальника газу

21 Жовтня 2021, 09:49
У Локачинській громаді досі не розпочався опалювальний сезон. 311
У Локачинській громаді досі не розпочався опалювальний сезон.

У Локачинській громаді досі не розпочався опалювальний сезон. 

Ситуацію прокоментували у селищній раді, про це написав заступник селищного голови Тарас Хом'як

Зокрема це стосується шкіл та садочків, які для опалення використовують природний газ. 

Управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради відповідно до розпорядження селищного голови про початок опалювального сезону здійснило всі заходи щодо початку опалювального сезону – провели повірку сигналізаторів газу, вогнегасників та обладнання котелень.

Як пише заступник, у всій державі склалась безвихідна ситуація з постачанням газу, яке пов'язане з його ціною для комунальних установ. Управління гуманітарної політики оголосило тендер на закупівлю газу за ціною 30 гривень за 1 кубічний метр, проте жоден з постачальників не виявив бажання його постачати за такою ціною.

Місцева комісія ТЕБ та НС у зв'язку із відсутністю постачальника газу оголосила надзвичайну ситуацію в Локачинській громаді. Такі ж рішення прийняли Володимир-Волинська районна та обласні комісії.

Оголошення надзвичайної ситуації дасть змогу напряму закупити блакитне паливо для шкіл та садочків у ТОВ «Нафтогаз-Трейдинг» та нарешті розпочати опалювальний сезон. Відповідний пакет документів вже направлений на розгляд до Нафтогазу і від того, як швидко його розглянуть в Києві, залежить початок опалювального сезону в громаді.

«Щоб розвіяти всі чутки та домисли про те, що в інших громадах газові котельні працюють, повідомляємо, що в межах області ситуація в інших громадах така ж, як і в нас», – зазначає Тарас Хом'як. 

Читайте також: 

 

 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024