стрічка

На Волині збільшать кількість центрів вакцинації та пунктів щеплень

20 Жовтня 2021, 11:06
На Волині збільшать кількість центрів вакцинації та пунктів щеплень 326
На Волині збільшать кількість центрів вакцинації та пунктів щеплень

На Волині показники вакцинації населення є досить низькими.

Про це йшлося під час робочої зустрічі голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка з медиками.

Якщо ситуація не покращиться, то у разі введення в області «червоного» рівня епіднебезпеки, суттєві обмеження через посилення карантину почнуть діяти для великої кількості волинян.

Зокрема, передбачена заборона працювати більшості закладам господарювання, ТРЦ, кінотеатрам, ринкам, продовольчим магазинам, спортзалам та ін.

Проте обмеження не будуть застосовуватись, якщо у всіх відвідувачів (користувачів) та співробітників (організаторів) буде наявний COVID-сертифікат про повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що з 21 жовтня набувають чинності нові правила міжрегіональних перевезень на «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки. Стосуватимуться вони регулярних та нерегулярних перевезень. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Так, аби скористатись транспортом, необхідно бути або вакцинованим або мати ПЛР-тест, котрий дійсний 72 години.

Як зазначила головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, з 21 жовтня в Україні починають працювати 900 мобільних бригад, котрі будуть перевіряти і дотримання протиепідемічного режиму, і наявність щеплень на об'єктах, і охоплення персоналу щепленнями.

В області прийняли рішення про збільшення кількості центрів масової вакцинації та пунктів щеплень проти COVID-19.

Читайте також: Чи можна вакцинуватися людям з аутоімунними захворюваннями: роз'яснення

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024