стрічка

Волинь: на кордоні з Польщею виявили старовинну скрипку

15 Жовтня 2021, 12:10
Скрипка 20-х років ХХ століття ФОТО 707
Скрипка 20-х років ХХ століття

На митному посту «Устилуг» Волинської митниці виявили музичний інструмент німецьких майстрів виготовлений в 20-х роках минулого століття.

Про це повідомили на сторінці митниці в фейсбуці.

Працівники митниці виявили музичний інструмент на задньому сидінні автомобіля  «Honda Accord». Водій та власниця старовинної скрипки – громадяни України, які прямували до Республіки Польща.

Власниця антикваріату надала паспорт на музичний інструмент відповідно якого скрипка датується 1920-1930 роками та створена німецькими майстрами, про що свідчив напис на його корпусі «Heinrich Lessler Fecit Manuheim Arno 19 H+K».

Відповідно до висновку експертів, даний музичний інструмент підпадає під перелік культурних цінностей, для вивезення якого за межі території України необхідно здійснити процедуру декларування в установленому законодавством порядку.

Таким чином, громадянка України намагалася перемістити через митний кордон України товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України. Працівники Волинської митниці склали протокол про порушення митних правил згідно з законодавством України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024