стрічка

Громаді на Ратнівщині відбувся турнір з футболу «Кубок Героям АТО»

06 Вересня 2021, 18:40
Учасники та гості турніру 589
Учасники та гості турніру

У селі Велимче відбувся турнір з футболу «Кубок Героям АТО» присвячений вшануванню пам'яті Миколи Повха та Дмитра Коляди.

Турнір влаштували у неділю, 5 вересня про це йдеться на сторінці громади у фейсбуці.

Перемогу, другий рік поспіль, здобула команда села.

Також, під час заходу, учасники відвідали могили загиблих Героїв та їхніх батьків.

«За ініціативи місцевої влади «Кубок Героям АТО» присвячений вшануванню пам'яті Миколи Повха та Дмитра Коляди буде проводитися щорічно 29 серпня в День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», – зауважують на сторінці громади.

Довідково:

Дмитро Коляда та Микола Повх були жителями села Велимче, навчалися у місцевій школі.

Микола був снайпером 51 окремої механізованої бригади. Загинув 25 липня 2014 року під час виконання бойового завдання в зоні проведення бойових дій. Йому було лише 21 рік.

Дмитро був стрільцем танкового взводу другої танкової роти 51 окремої механізованої бригади. Після атаки терористів на блок-пост в районі Волновахи військовослужбовців його роти поверталися на полігон у Миколаївську область, але Дмитро захотів залишитися на фронті.

Поблизу Красногорівки снаряд потрапив у танк, в екіпажі якого він перебував. Солдат встиг вискочити з машини та ще й витягнути двох бойових товаришів, після чого танк вибухнув. Отримавши опіки, військовослужбовець лікувався у шпиталях та проходив реабілітацію.

Пізніше непохитний в зоні АТО Дмитро, перебуваючи на території військової частини у Володимирі-Волинському, під час суперечки був вбитий старшим лейтенантом.

Обох воїнів із Велимча посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Турнір заснований у 2017 році за ініціативи очільниці громади, проводиться щорічно, за підтримки районної Спілки учасників АТО яку очолює Віталій Тарасюк.

Читайте також: У Ратному відбувся матч за Кубок лісівників Волині з футболу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024