стрічка

У Ковелі відбувся чемпіонат України з кростріатлону

15 Серпня 2021, 14:03
У Ковелі вперше відбувся масштабний чемпіонат України з крос-триатлону 557
У Ковелі вперше відбувся масштабний чемпіонат України з крос-триатлону

У Ковелі відбувся чемпіонат України з кростріатлону «Kovel Triathlon Cup 2021». 

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Змагання відбулися у місті вперше.

 

 

Понад 80 спортсменів з Волині, Київської, Донецької, Львівської, Харківської, Тернопільської, Рівненської, Одеської, Черкаської областей, а також – Австрії зібрались на березі Турії, аби подолати 27 кілометрів дистанції.

Спочатку вони пливли один кілометр водосховищем. Після цього їхали на велосипедах 20 кілометрів вулицями Ковеля, селами Воля-Ковельська і Зелена, далі — біг шість кілометрів. Фінішували — у парку Шевченка.

 

 

Володимир Рябцев, віцепрезидент федерації тріатлону Львова розповів, що приїхав у складі суддівської бригади.

«Саме такі локації для змагань як у Ковелі є вдалими для спортсменів. Все дуже гарно продумано, атмосфера теж панує надзвичайна», — зауважив він.

 

 

Непросто у спеку було пройти весь маршрут.  Втім, на фініші вболівальники спостерігали шквал неймовірних емоцій.

 

 

Гість з Луцька Сергій Марчук каже, що вперше подолав таку дистанцію. Це для нього було серйозне випробування, але,  поставленої  задачі досягнув. І попереду — нові виклики.

 

 

«Надзвичайно шикарна організація, дуже все гарно, приємно, привітно. Дуже сподобалось», — кажуть Руслана Ратушняк та Віталій Волинець з Тернополя. 

 

 

«Сьогодні Ковель довів, що готовий приймати подібні змагання. Сподіваюсь, що вони будуть тепер відбуватись постійно і це стане традицією. А тріатлоністи своїм прикладом надихатимуть інших людей займатись спортом», — сказав під час вітання спортсменів перший заступник Ковельського міського голови Тарас Яковлев.

 

 

Серед жінок професіоналів перше місце здобула Софія Прийма зі Львова, член національної збірної команди України з тріатлону.

«Дуже задоволена результатом. Дякую Ковелю. Щодо дистанції, організації, все просто чудово», — говорить дівчина.

 

 

І для багатьох було загадкою, хто ж приїхав до Ковеля з Австрії. Виявляється, це ковельчанин Максим Семенюк, який нині проживає у Відні. Хлопець розповідає, що не міг пропустити чемпіонат, адже його організовували друзі, а ще ностальгія привела у рідне місто. Тут він розпочав свою спортивну кар’єру, яку продовжив у Києві, а далі й в Австрії. Зараз плаванням займається, як любитель, але це допомогло йому здобути бронзову нагороду.

«Хочеться, щоб у Ковелі більше уваги приділяли плаванню. Потрібно мотивувати, створювати конкуренцію. Важливо, щоб діти мали до чого прагнути. Всіх закликаю займатись спортом і бути здоровими», — каже Максим.

 

 

Спортивне свято не минуло і без прекрасних українських пісень, які звучали у виконанні юних ковельських зірочок. 

 

 

А також усіх учасників пригощали кулішем та рибною юшкою. У цей день працівники управління культури, молоді та спорту на чолі з його керівником Андрієм Мигулею перекваліфікувалось і допомагали готувати головному куховару.

 

 

Голова федерації тріатлону міста Ковель Денис Дубинко зазначив, що такі змагання неодмінно і в наступному році відбудуться у Ковелі.

Коментар