стрічка

Проти міського голови Рівного відкрили кримінал

25 Червня 2021, 16:04
Олександр Третяк 644
Олександр Третяк

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження про міського голови Рівного Олександра Третяка. 

Цю інформацію журналістам видання Район.Рівне підтвердила речниця поліції Рівненщини Марія Юстицька. 

Причиною тому стали висловлювання мера в ефірі місцевої радіостанції про те, що він «запакує ромів у автобус і відправить на рідне Закарпаття». Такі закиди Третяка викликали шквал негативної критики і міський голова змушений був вибачатися за сказане на своїй сторінці у фейсбуці.

Проте слова керманича міста не залишилося поза увагою правоохоронців. Висловлювання кваліфікували як  умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками (стаття 161 частина 1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном до п'яти років. 

Читайте також:  Поліцейські із Закарпаття потрапили в аварію у Городищі


Докладніше: https://kodeksy.com.ua/kriminal_nij_kodeks_ukraini/statja-161.htm


Докладніше: https://kodeksy.com.ua/kriminal_nij_kodeks_ukraini/statja-161.htm

 

Коментар