стрічка

Учні Турійської музичної школи показали високий рівень на європейських конкурсах

12 Червня 2021, 12:38
Турійські музиканти 573
Турійські музиканти

Учні Турійської музичної школи Катруся Стичук, Богдан Сидорук і Марія Гончарук взяли участь у двох міжнародних конкурсах, де показали чудові результати.

Про це повідомляють на сайті Турійської громади.

Кожен з музикантів виконав по дві різножанрові музичні композиції.

«Міжнародний фестиваль-конкурс баяністів, акордеоністів та ансамблів «Сучасні ритми» проводиться сьомий рік поспіль, але цього року він вперше відбувся дистанційно. І це дало нам змогу взяти участь у такому престижному, високого рівня конкурсі», – розповідає викладачка Катерина Пелип.

Не менш відповідальним став як для учнів, так і їхньої наставниці Міжнародний конкурс виконавців на народних інструментах «Арт-Домінанта», адже у складі його журі –  метри музики не лише з України, а й Італії, Канади, Литви, Латвії, Естонії, Молдови, Білорусі, Угорщини, Швеції, Польщі, Австралії.

Журі обох міжнародних конкурсів однаково оцінили майстерність та рівень виконання учнів Турійської музичної школи: Катруся Стичук стала Лауреатом І ступеня, а Богдан Сидорук та Марія Гончарук – Лауреатами ІІ ступеня.

Читайте також: Юні музиканти з Турійська здобули три перемоги на міжнародному конкурсі

До слова, участь на заявку у «Сучасних ритмах» подали 343 учасники із Білорусі, Польщі, Молдови, Боснії, Герцоговини, Литви, Португалії та Швеції, а у конкурсі «Арт-Домінанта» – 393 учасники.

«Такий результат для нас – це і здивування, і приємний шок. Звичайно, діти достойні та заслуговують на це, вони неодноразово здобували першість на різних рівнях конкурсах. Цікаво, що Катруся і Богдан у конкурсі «Сучасні ритми» змагалися в одній віковій категорії, тому були суперниками, і Катруся посіла першу сходинку, а Богдан – другу з-поміж учасників різних країн.

Для Марії теж відповідальним була участь у цих міжнародних конкурсах, адже більшість учасників її категорії виконували твори на професійних (готово виборних) інструментах, які, звичайно, мають краще звучання і репертуар можна підбирати вже набагато складніший. Тому такі результати – це для нас величезний шок і неймовірна радість.

Однозначно, що величезна заслуга цього як самих дітей, їхньої праці, любові до музики, горіння і повна віддача, а також неймовірно велика підтримка батьків і їхня віра у дітей», – поділилася враженнями Катерина Пелип.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024