стрічка

Суд покарав директора Служби автодоріг Волині за премії самому собі

21 Травня 2021, 16:23
648

Директора державного підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» покарали за корупцію штрафом.

Суди першої та апеляційної інстанції притягнули його до відповідальності за адміністративні правопорушення. Про це Бізнес.Району повідомили у пресслужбі прокуратури Волині. 

Посадовець, всупереч вимогам частини 1 статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив про наявний конфлікт інтересів Волинську обласну державну адміністрацію чи Національне агентство з питань запобігання корупції.

Упродовж серпня-жовтня 2020 року директор підприємства видавав і підписував накази про видачу собі премії на суму 30 тисяч гривень.

Луцький міськрайонний суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3 400 гривень.

Волинський апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції в силі. Незаконно одержані кошти ексчиновник уже повернув до державного бюджету.

Читайте також: Судитимуть волинянина, який намагався вивезти через «Ягодин» 30 кілограмів бурштину

Приєднуйтеся до вайбер-чату Район.in.ua. Тільки найважливіші новини без спаму!

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024