стрічка

На Іваничівщині двох малолітніх дітей забрали до лікарні від п'яної матері

19 Травня 2021, 11:46
599

Начальниця служби у справах дітей Іваничівської селищної ради Жанна Гринюк спільно з працівниками органів Національної поліції та охорони здоров’я виїжджали на територію села Соснина.

Про це інформують на сайті Іваничівської громади.

Комісія обстежила умови проживання та виховання малолітніх дітей у трьох сім’ях, де батьки зловживають алкогольними напоями та не забезпечують належного догляду за дітьми.

У двох сім’ях батькам роз’яснили їхні права та обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення належних умов для їхнього проживання, навчання, фізичного, морального розвитку та  попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. За результатами обстеження умов проживання цих сімей склали відповідні акти.

В ході  інспектування  однієї сім’ї  встановили, що жителька та її співмешканець  мали чітко виражені ознаки алкогольного сп’яніння. Малолітні діти 2019 та 2021 років народження були брудні, занедбані та кволі.

З метою попередження загрози їх життю та здоров’ю, комісія прийняла рішення про негайне вилучення малолітніх дітей із сім’ї та забезпечили їх тимчасове влаштування до дитячого відділення КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» для проведення та документування медичного обстеження.

Питання подальшого влаштування дітей розглянуть в терміновому порядку на засіданні комісії з питань захисту прав дитини селищної ради.


 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024