стрічка

Конфлікт майже на мільйон: у Рівному звинувачують голову ОСББ у шахрайстві. ВІДЕО

15 Травня 2021, 10:04
1202

У рівненському будинку роками триває конфлікт між мешканцями та головою ОСББ. Її звинувачують у шахрайстві та привласненні коштів.

Сама ж голова переконана, це провокації, аби звільнити її з посади, – про це інформує Рівне1.

Жителі будинку на вулиці Київській, 11 звинувачують голову ОСББ в шахрайстві, підробці підписів, привласненні чималих сум і не тільки. Частина людей хоче змінити очільницю ОСББ. Однак, є й такі, що підтримують її. У дворі розгорівся скандал. Одні перекрикують інших, а дехто з посмішкою спостерігає за дійством із вікон будинку. Голова – Наталія Воловодик прийшла із колонкою та мікрофоном.

Дійти до спільної думки не вдалося, адже в обох сторін своя версія подій. У 2017-му з ініціативи голови будинок взяв участь у програмі термомодернізації. Оформили два кредити на заміну вікон та ремонт покрівлі. Загальна сума – близько двох мільйонів гривень. Мешканці вважають, їх ошукали.

За цією накладною заплатили за встановлення 215 квадратів вікон. Проте, за висновком будівельно-технічної експертизи загальна площа віконних прорізів в будинку – становить 101 квадратний метр. Куди поділися інші вікна – невідомо. Окрім цього, деякі співвласники Київської,11 вважають їхні підписи підробили, коли брали кредити.

Люди вважають, їх ошукали й під час ремонту даху. Будматеріалів придбали на мільйон 50 тисяч гривень. А витратили, за словами мешканців, значно менше. Відтак, свої збитки вони оцінюють в 783 тисячі гривень. Проте, залишаються люди, які вважають, всі звинувачення неправдивими.

Підтримці голови дехто теж знаходить пояснення. Наталія Воловодик керує ще кількома будинками в Рівному. Цим вже чотири роки. Вважає, звинувачення вигадують, аби зняти її з посади і передати Київську, 11 в управлінську компанію.

Наступного дня Наталія Воловодик вирішила поспілкуватися із журналістами ще раз. Жінка прийшла із пакетом документів. Пояснила ситуацію з вікнами. Мовляв, підрядник зробив помилку, тому й площа вийшла вдвічі більшою.

Щодо даху Наталія Воловодик пояснює, що площа покрівлі вийшла більшою, адже руберойд робили в настил, тобто були додаткові накриття. Голова ОСББ заперечує і звинувачення в підробці підписів на оформлення кредиту. Одним словом, все називає наклепом. До того ж нарікає, що мешканці досі боргують ОСББ за ремонт майже 200 тисяч гривень. Хто в цьому конфлікті правий, а хто винен – вирішуватиме суд. До слова, засідань було вже більше десятка. А поки люди розділилися на два табори, хоч і живуть під одним дахом.

Читайте також: Вакансія: у Рівному оголосили конкурс на посаду головного архітектора

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024