стрічка

Волинь: залишки бюджету спрямували на потреби сільської медицини

07 Травня 2021, 15:26
676

Члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодили розподіл субвенції з місцевого бюджету на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості.

Спрямують ці кошти із залишку відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду. Про це повідомляють у пресслужбі Волинської облради.

Як повідомив заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець, обласному бюджету передбачена передача цільових субвенцій з місцевих бюджетів на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості, завдяки залишку коштів відповідної субвенції з державного бюджету, що утворився на початок бюджетного періоду загальним обсягом 106,4 тисячі гривень, з них по загальному фонду – 26,9 тисячі гривень та по спеціальному фонду – 79,5 тисячі гривень. 

Він нагадав, що кошти відповідної субвенції з державного бюджету у 2018 році передали місцевим бюджетам області на придбання службових автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини загальним обсягом 7,5 мільйона гривень. З них по загальному фонду – 3 мільйони гривень та 4,5 мільйона гривень – по  спеціальному фонду.

За  ці кошти придбали 15 автомобілів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

За словами Володимира Селедця, у ході проведення закупівель виникла економія коштів та в 11 місцевих бюджетах області утворився залишок цієї субвенції у сумі 106,4 тисячі гривень.

З метою ефективного використання залишків коштів державного бюджету органи місцевого самоврядування передали цільові субвенції обласному бюджету для їх подальшого спрямування на реалізацію проєктів розвитку системи охорони здоров'я у сільській місцевості. Відповідні видатки у сумі 106,4 тисячі гривень пропонується затвердити замовнику робіт – департаменту інфраструктури облдержадміністрації. 

Голова бюджетної комісії Орест Маховський закликав колег підтримати цей проєкт розпорядження. 

«Це розпорядження має технічний характер, оскільки ті залишки, які утворилися в місцевих бюджетах просто повертаються головному розпоряднику», – резюмував він.

Читайте також: На Рівненщині перевиконують бюджет

Коментар