стрічка

Діагоналі планшетів: як вибрати зручний формат

19 Березня 2021, 11:04
Діагоналі планшетів 1496 Джерело: фото автора
Діагоналі планшетів

Сучасні планшети пережили небагато істотних змін із моменту презентації перших моделей, проте вони й досі затребувані та популярні. Більшість виробників пропонує одну чи кілька лінійок пристроїв різної діагоналі та характеристик.

Про те, як обрати найзручнішу версію і коли планшет кращий за інший гаджет, ми поспілкувалися з експертами мережі магазинів електроніки Eldorado.

 

Чим привабливі компактні планшети

 

Моделі діагоналлю 7–8 дюймів кілька років тому були дуже популярними, вони мали компактніші габарити, ніж у ноутбуків, але більші екрани, ніж у смартфонів. Сьогодні ж в останніх майже така сама діагональ, проте істотно менший корпус. Порівняти переваги цих двох пристроїв зручно в інтернеті: знайдіть будь-який телефон чи планшет в Eldorado й вивчіть всі характеристики й ціни. Так ви зрозумієте, що для вас краще.

А от експерти наводять свої плюси невеличких таблетів:

  • більше енергії. Обираючи планшет для розваг чи роботи, ви заощаджуєте заряд вашого засобу зв’язку. З двома пристроями є більше шансів, що хоч один з них принаймні залишиться “живим” наприкінці дня;
  • рамки навколо екрана. Грати або дивитися контент на планшеті зручніше. Якщо для смартфонів бажано мати вузькі рамки навколо робочої області, то в планшеті саме вони роблять використання пристрою комфортнішим;
  • можливість розділити девайси за призначенням. Наприклад, планшет слугуватиме робочим інструментом, а смартфон стане гаджетом для розваг або навпаки.

Понад половина моделей мають вбудований модуль зв’язку, тому використовувати планшет як телефон чи для доступу в інтернет також вигідно.

 

Особливості великих діагоналей

 


 

Якщо обрали таблет із діагоналлю в межах 10–12 дюймів, то ви отримали майже повноцінний нетбук. Під’єднавши до нього бездротову клавіатуру й мишу, можна з максимальним комфортом працювати. 

Основні переваги таких девайсів перед лептопами:

  • значна автономність. Завдяки потужним батареям працювати за великим планшетом можна понад 10 годин поспіль;
  • зручний сенсорний екран. Поєднати керування зовнішніми аксесуарами з сенсором важливо під час роботи з документами, таблицями, зображеннями тощо;
  • мобільність. Вага й габарити корпусу дають змогу вільно носити пристрій із собою в сумці чи рюкзаку;
  • доступ до контенту за будь-яких обставин. Наявність модулю 4G забезпечує зв'язок будь-де і будь-коли.

Навіть вдома переглядати стрічку новин, вебсайти чи просто насолоджуватись відеороликами зручніше на великому екрані. Тож сценаріїв використання такого планшета може бути безліч.

 

Чи існує ідеальний планшет?

 


 

Експерти радять віддати перевагу моделям, що мають кілька варіантів під’єднання до мережі, якісний дисплей високої роздільної здатності, актуальний процесор і достатній обсяг оперативної пам'яті. Потужність пристрою має бути відповідною до запланованих завдань: прості програми працюють на бюджетних лінійках, але для комфортного запуску ігор чи графічних редакторів знадобиться більше ресурсів.

Маючи прогресивний чип від Qualcomm, 4 чи більше ГБ ОЗП і реалістичний деталізований дисплей комфортного для вас розміру, ви можете працювати, розважатись і підтримувати зв'язок з близькими за допомогою планшета майже без обмежень. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024