стрічка

Чоловік, який намагався перевезти через «Ягодин» канабіс, відбувся штрафом

26 Лютого 2021, 17:44
498

У Любомльському суді винесли вирок українцю, який намагався перевезти через кордон канабіс.

Як йдеться у матеріалах суду, уродженець міста Миргород Полтавської області близько 23:13 години 19 липня 2020 року, їдучи з України в Республіку Польща пасажиром рейсового автобуса «ДАФ», через «зелений коридор» пункту пропуску «Ягодин», намагався перемістити канабіс.

Наркотики він приховав від митного контролю у паперовому згортку, який помістив у вкладений в пакет портативний акумулятор. Віз канабіс масою 2,0892 грама, обіг якого в Україні є забороненим.

Однак свій намір до кінця не довів, оскільки наркотичний засіб виявили під час митного контролю.

Чоловік у суді свою провину визнав повністю. 

Окрім того, сторони уклали угоду на умовах визнання сукупності пом'якшуючих обставин (щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину), що істотно знижують тяжкість вчиненого злочину і в сукупності з відомостями про особу обвинуваченого дають підстави для призначення покарання більш м'якого виду, ніж передбачено частиною 2 статті 305 Кримінального кодексу України.

Любомльський суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 2 статті 305 Кримінального кодексу України, і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 30 тисяч гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024