стрічка

У Вараші відбувся суд над поліським кримінальним авторитетом

13 Лютого 2021, 09:35
«Американець» 2484
«Американець»

Павло Павлович відомий у деяких колах як «Американець» буде за ґратами. Кузнецовський міський суд виніс вирок організаторам та виконавцям резонансного вбивства у Старому Селі, що на Рокитнівщині.

Інцидент трапився ще 2 роки тому та лише зараз суд виніс вирок, – повідомляє Рівне1.

Резонансне вбивство Юрія Пишняка сталося 7 лютого 2019 року. В чоловіка вистрілили п'ять разів у власному подвір'ї. Поранений проповз на колінах кілька метрів у напрямку будинку та помер.

Аби впіймати причетних, в області ввели спецоперацію «Сирена». В результаті переслідувань поліцейські затримали трьох підозрюваних у виконанні замовного вбивства неподалік білоруського кордону. Ними виявились жителі села Великі Цепцевичі. Після недовгого допиту затримані Ігор Бриж, Богдан Ярута та Микола Кітун зізналися, що саме вони вбили Юрія Пишняка. Кілерів, яким на той момент було від 20-ти до 22-ох років взяли під варту. Самого ж замовника затримали 9 лютого у Рівному, в орендованій квартирі.

Подейкують, що вбивство відбулося через переділ сфер впливу на видобуток бурштину. Адже Юрій Пишняк користувався авторитетом серед селян, тому й міг заважати «Американцю».

Справу за вбивством Юрія Пишняка почали розглядати у вересні 2019-го. Втім, з того моменту, як підозрюваним обрали запобіжний захід, вони перебували у Рівненському СІЗО. Понад півтора роки суд розбирався у справі. І лише зараз поліському авторитету «Американцю» дали 15 років за замовне вбивство. За жорстоке вбивство його трьом спільникам дали по 14 років та 6 місяців.

Під час суду «Американець» і його кілери поводилися зухвало та погрожували родині убитого розправою.

Коментар