стрічка

На Ковельській автостанції відмовляли ветеранам АТО у продажі безкоштовних квитків

02 Лютого 2021, 16:00
Зустріч 744
Зустріч

Міський голова Ковеля Ігор Чайка на зустріч з учасниками АТО/ООС запросив заступника голови облдержадміністрації Анатолія Костика для надання роз’яснень щодо пільгового проїзду на міжміських маршрутах.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

За словами ветеранів, мають місце випадки, коли в касах автостанції Ковеля їм відмовляли у безкоштовному квитку, мотивуючи, що у Договорі прописано право на безоплатний проїзд двох пільговиків. Траплялось, що окремі водії теж не хотіли брати учасників бойових дій.

Як поінформував Анатолій Костик, підприємці ознайомлені з вимогами чинного законодавства. Умови щодо перевезення пільгових категорій громадян зазначено в укладених з перевізниками договорах. Зокрема, там йдеться: забезпечує пільгове перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами. Безпідставна відмова тягне за собою відповідальність згідно із законом.

Заступник голови ОДА попросив учасників АТО повідомляти поліцію про прикрі випадки. Бо лише офіційно встановлені факти дають підставу накласти на перевізника штраф. У разі повторного порушення підприємця позбавлятимуть ліцензії.

Часто люди розгублені і не знають, як захистити себе. Тим паче процедура фіксації відмов є досить складною. Посадовець пообіцяв, що для зручності розроблять «зелену карту» дій у таких ситуаціях.

У ході зустрічі також порушували теми щодо реабілітації, медичного обслуговування учасників війни, забезпечення земельними ділянками.

Анатолій Костик запросив усіх до співпраці та порекомендував учасникам АТО/ООС у разі виникнення будь-яких питань звертатися до керівництва та відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Читайте також:


Коментар