стрічка

У ковельському супермаркеті на час локдауну не продають шкарпетки і презервативи

08 Січня 2021, 17:39
Товари у супермаркеті, які не продають під час локдауну 1566
Товари у супермаркеті, які не продають під час локдауну

З 8 січня в Україні почали діяти посилені карантинні обмеження для протидії розповсюдженню коронавірусу, які будуть тривати до 24 січня.

Район.Ковель перевірив, що змінилося у ковельських супермаркетах з початком дії обмежень. 

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України, від 8 по 24 січня дозволена торгівля виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш як 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень.

В одній із найбільших мереж супермаркеті «АТБ» покупці могли побачити, що деякі секції товарів були заклеєні клейкою стрічкою, а видрукований аркуш паперу містив посиланням на постанову Кабінету Міністрів України. 

Такі аркуші паперу можна було побачити у секціях з дитячими іграшками та канцелярією, побутовою хімією, шкарпетками й жіночими колготками. На касі вам не продадуть батарейки й презервативи.

Варто додати, що у супермаркеті було людно і на касах не всі дотримувалися рекомендованої МОЗ України дистанції. У черзі можна було почути невдоволення новими обмеженнями й пояснення від продавців на касі, що це не вони забороняють продаж певних товарів.










Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024