стрічка

Сарненчани зізнались, у скільки їм обійдеться святковий новорічний стіл

31 Грудня 2020, 18:32
1221

Сарненчани готові заплатити за новорічний стіл в середньому близько двох тисяч гривень.

Про це Район.Сарни розповіли жителі Сарненської громади.

Сарненчанка Анна Маковецька поділилася традиційним та топовими стравами на її святковому столі. 

«Зазвичай мій новорічний стіл в жодному випадку не обходиться без печеної птиці – це як в американців на День Подяки. Тут варіантів кілька: може бути, індичка, гуска, або ж качка з яблуками, медом, соєвим соусом та гірчицею. Щодо салатів, то я надаю перевагу стравам з руколою, салатом, ростками з додаванням горіхів та злакових і соусом на основі бальзамічного соусу та оливкової олії, якраз те, що до вподоби Герою наступного року Бичку, майонезу в цю ніч буде мінімум. Також мій новорічний стіл не обходиться без канапе з червоною ікрою та червоною рибою, морепродуктів. Картопля з овочами в гарнір печеться з вищезгаданою птицею. топовою на моєму столі завжди була, є і буде сирна тарілка з кількома видами сиру, горішками та домашнім медом. Хочу ще запекти коропа. Взагалі в новорічну ніч намагаюсь, не надто навантажувати шлунок, ні їжею, ні алкоголем. Радше наступного дня поїхати до лісу і посмажити м’яса на вогні у колі рідних та друзів. Щодо витрат, то вони не надто відрізнятимуться від щоденних, бо маємо своє господарство з птахами, власноруч вирощену городину, думаю, що стіл мій цього річ вартуватиме близько дві тисячі гривень», – розповіла Анна Маковецька.

Своєю чергою директорка Сарненського міського будинку культури «Залізничник», керівниця ЗАФК «Веретенце» та студії вокалу «Спалах» Галина Куришко збирається витратити на святкові страви в межах трьох тисяч гривень. 

«Саме на новий рік люблю готувати різноманітні салати. Їх буде чотири, різних видів. Кожного року намагаюсь приготувати якийсь особливий, смачний. Запечена рибка. Також мандаринки, які особливо асоціюються з Новим роком. Думаю до трьох тисяч гривень», – розповіла пані Галина.

Галина Куришко
Галина Куришко

56-річна сарненчанка Раїса Аврамишина розповіла, що готувати святковий стіл буде, однак через пандемію запрошувати когось до себе чи йти сама в гості не буде.

«Звичайно, буду готувати святковий стіл, але зустрічати Новий рік будемо вдома, гостей не запрошували з відомих причин, тому на великі витрати не розраховуємо. Планую стушкувати зайчика з кукурудзою, якийсь салат придумаю, фрукти, солодощі. Чомусь мені вже не хочеться сидіти допізна, я так собі думаю – Новий рік прийде, незалежно від того, чи буду я мордувати свій організм цілу ніч, чи ляжу я спати», – зізнається Раїса Аврамишина.

Раїса Аврамишина 
Раїса Аврамишина 

Сарненчанка Людмила Пенекало планує витратити на святкові страви не більше півтори тисячі гривень. 

«Замовимо суші, купимо фрукти та смачненьке шампанське. Запечу гуску, от і все», – зізнається співрозмовниця.

Людмила Пенекало
Людмила Пенекало

Голова Клесівської ОГ Василь Гринник традиційно відзначатиме Новий рік на «Коплищі» у новорічних костюмах.

«Ми з родиною будемо готуватися до коляд. А на новий рік просто і скромно зустрінемо на «Коплищі» в новорічних костюмах. Це в нас традиція», – поділився планами на Новий рік Василь Гринник.

Василь Гринник
Василь Гринник


 

 

 

 


 

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024