стрічка

На Волині затримали серійних крадіїв дерев

13 Грудня 2020, 16:57
817

Працівники державної лісової охорони ДП «Цуманське лісове господарство» разом із поліцією затримали автомобіль, навантажений деревиною дуба без належних документів.

Встановили, що самовільну порубку жителі Ківерцівського району здійснили у лісовому масиві Горинського лісництва ДП «Цуманське лісове господарство». При звалюванні пошкодили ще три дерева. В результаті заподіяли шкоду, за що передбачена кримінальна відповідальність. Про це повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Автомобіль затримали та помістили на штрафмайданчик Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області. Деревину вилучили. Наразі проводяться слідчі дії.

Варто зазначити, що саме цей автомобіль раніше фігурував у справах щодо незаконного перевезення деревини цінної породи. А затримані лісопорушники неодноразово потрапляли у поле зору лісової охорони через подібні факти. Є інформація, що згадана група осіб, постійно використовуючи два автомобілі, здійснює незаконну порубку та вивезення деревини дуба. Матеріали справ лісова охорона передавала у поліцію.

Зокрема, один із автомобілів із цими ж лісопорушниками помітили працівники лісової охорони при самовільній порубці на території заповідного урочища «Папики», що у Звірівському лісництві ДП «ЛМГ «Звірівське».   

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024