стрічка

Реконструкцію Олицької амбулаторії на Ківерцівщині завершено. ФОТО

08 Грудня 2020, 18:50
1847

Олицьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини нещодавно завершили реконструювати, тому 8 грудня заклад оглянули представники обласної влади.

Про це повідомляє Волинська облдержадміністрація.

Реконструкція медзакладу відбувалась в рамках проєкту Світового банку (Міжнародний банк реконструкції та розвитку) «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» за кошти субвенції на реформування регіональних систем охорони здоров’я.

Вартість робіт склала 15,4 мільйона гривень, з яких у поточному році освоїли близько шість мільйонів гривень.

Як зауважив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, це сучасний великий медзаклад, що виглядає наче поліклініка. До наявного приміщення прибудували корпус, тож загальна площа амбулаторії становить 460 квадратних метрів. Працює в амбулаторії троє сімейних лікарі, які обслуговують близько восьми тисяч населення з восьми прилеглих сіл.

Тут є окремий вхід до кабінету «здорової дитини», де розміщений кабінет педіатра та кабінет щеплень. Як відзначила сімейний лікар амбулаторії, окремий вхід для здорових діток виправдав себе на всі сто, особливо зараз у період пандемії.

Також в закладі первинки є денний стаціонар, лабораторія, що має змогу робити широкий спектр базових аналізів, фізіотерапевтичний, процедурний, стоматологічний кабінети, а також кабінети для шести сімейних лікарів.

Читайте такожУ Ківерцівському медоб'єднанні реконструювали кисневу систему

1

3

1


 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024