стрічка

Як голосують виборці на одній із луцьких дільниць. ФОТО

25 Жовтня 2020, 14:30
600

Виборча дільниця №071081, що знаходиться за адресою Кравчука, 36, розпочалася роботу вчасно. Не зважаючи на осінню погоду та туман, що огорнув місто, від восьмої години ранку біля дільниці вже назбиралася невелика черга охочих проголосувати. 

Станом на 13:00 на дільниці  проголосувало лише 342 виборці з 2114 можливих.

На вході у приміщення дільниці один зі спостерігачів  міряє температуру виборцям.  Також біля дверей стоїть дезінфектор для рук, пачка медичних масок та скринька для використаних матеріалів.



У куточку першої кімнати облаштували зону, де виборці можуть ознайомитися з інформацією про кандидатів. Люди розглядають фото й довідки, дехто робить короткі помітки в записничку.

У приміщенні для голосування синьою стрічкою на підлозі означили відстань, аби виборці дотримувалися дистанції. Також на дільниці слідкують, аби біля кабінок не збиралася черга, адже бюлетенів багато, й в людей йде чимало часу, аби з ними ознайомитися. До слова, дехто, побачивши нову форму бюлетенів, були здивовані й питали в членів виборчої комісії, як правильно їх заповнити, аби голос зарахували.



Голова виборчої комісії Олексій Жураковський повідомив, що кількість бюлетенів на дільниці на початку роботи різнилася від потрібної. Точної кількості бюлетенів розрахували лише для обласної ради. Згодом всі проблеми вирішили. Робота на дільниці йде спокійно та злагоджено. З журналістами члени ТВК охоче співпрацюють, фотографувати не забороняють.




 

 «Ходжу на вибори постійно, аби голос не пропав. Вважаю це своїм громадянським обов’язком. Прийшла на дільницю зі своєю маскою, ручку не брала, користувалася загальною. На мою думку, в нас занадто карантинні норми, убезпечують нас як можуть», - ділиться враженнями від голосування дівчина Мар’яна.

На дільниці голова виборчої комісії Олексій Жураковський зазначив, що кожні дві години проводиться дезінфекція поверхонь, обробляють навіть скриньки та ручки.



До слова, на столі в гуртожитку лишилося чимало запрошень на вибори, адже Волинський національний університет перейшов на дистанційну форму навчання, й багато студентів поїхали додому.




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024