стрічка

На Локачинщині єдиного годувальника родини хочуть забрати до армії. ВІДЕО

24 Жовтня 2020, 12:18
1033

21-річного Володимира Михайлюка, що проживає на хуторі неподалік села Війниця Локачинського району, знову вирішили забрати в армію.

Хлопець не має нічого проти служби в лавах Збройних сил України, але якщо він піде до армії, то його сім’я залишиться на тривалий час без єдиного годувальника. Однак на це чомусь вперто не зважають представники влади та військовий комісар, – пише Буг.

Рівно рік тому журналісти вже писали про ситуацію, що трапилась у родині Михайлюків. Хлопець проживає разом з матір’ю Людмилою, прикутою до ліжка бабусею та братом з ДЦП у невеличкому старому будиночку на хуторі.

Хворому брату Володимира Михайлюка потрібен постійний догляд. Також допомога і догляд потрібні бабусі, яка самостійно не може пересуватися. Доглядає сина та бабусю мати призовника.

Соцдопомоги брата та пенсії бабусі сім’ї не вистачає часто навіть на медикаменти. Саме тому, закінчивши навчання у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі, Володимир Михайлюк далі навчатися не пішов, а влаштувався на роботу.

Читайте також: Лежача бабуся і брат з ДЦП: у Війниці єдиного годувальника родини хочуть забрати до армії

Тепер хлопець – єдиний годувальник у родині, відтак грошей постійно не вистачає і доводиться брати кредити, щоб виживати.

Майже рік Володимир Михайлюк офіційно є опікуном свого брата. Проте, як виявилося, документу про опікунство недостатньо. Так, 20-го жовтня хлопця знову змушували підписати повістку і грозилися забрати до війська вже за тиждень.

Людмила розповідає, що протягом року в їхній хаті не було представників влади чи призовної комісії, які бина власні очі побачили умови та ситуацію, у якій живе родина. Замість того, щоб діяти за законами моралі, в Локачинському військкоматі думають, як зробити так, аби її сина все ж таки відправити до армії, не дивлячись на обставини.

Вступилася за хлопця родичка сім’ї Ніна Музичук, яка намагається допомогти родині, адже не може дивитися на несправедливість.

Після подій та розголосу ситуації річної давнини, говорять в родині, у військкоматі не те, що обурені, а шукають можливість будь-що «дістати» хлопця.

Що робити в такій ситуації, в сім’ї не знають, тому і звернулися до журналістів, щоб про таку несправедливість почули та допомогли знайти вихід.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024