стрічка

У Луцьку освятили церкву Волинського національного університету. ФОТО

20 Жовтня 2020, 15:39
821

У Луцьку 20 жовтня освятили університетську церкву Святої Софії – Премудрості Божої Волинського національного університету імені Лесі Українки.

На відкритті зібралися викладачі, студенти ВНУ та охочі відвідати службу. Чин освячення і першу Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Локацію для будівництва університетської церкви обрали понад 10 років, й за цей час вона навіть була освячена різними конфесіями. До слова, цей храм, який побудований на кошти з благодійного балу університету, пожертв викладачів та студентів, також до будівництва долучалися меценати та благодійники.

Університет подарував храмові святе Євангеліє, котре підписав ректор університету Анатолій Цьось. Також студенти факультету культури та мистецтв подарували ікону Успіння святої Богородиці.





Після служби меценатам та благодійникам вручили грамоти. Наприкінці настоятель храму протоієрей Віктор Пушко оголосив перший розклад служб у храмі.
Подія відбулася з дотриманням карантинних норм. У храмі люди були в медичних масках, на вході стояв автоматичний дезінфектор для рук, також людей закликали дотримуватися дистанції.  Крім того, під час служби використовували гучномовці, тож багато людей знаходилися на вулиці.





Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024