стрічка

На Любомльщині судили чоловіка, який побив колишню дружину

31 Серпня 2020, 17:20
824

Любомльський районний суд Волинської області розглянув у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Любомль Волинської області кримінальне провадження про обвинувачення уродженця села Куснища у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.122 КК України.

Про це йдеться Про це йдеться у вироку суду від 20 серпня.

Згідно з обвинувальним актом чоловік обвинувачується в тому, що він 30 березня близько 14:00, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння під час суперечки на ґрунті особистих неприязних відносин умисно завдав удару дерев`яною палицею в ділянку правої руки своїй колишній дружині, чим заподіяв їй середньої тяжкості тілесні ушкодження з тривалим розладом здоров`я.

У суд обвинувальний акт надійшов з угодою між обвинуваченим та потерпілою про примирення.

Згідно із цією угодою чоловік повністю визнає вчинення інкримінованого йому злочину за фактичними обставинами і погоджується з кваліфікацією його дій.

В угоді сторони підтверджують, що ознайомлені з наслідками її укладення та невиконання.

Читайте також: Чоловіка, який на Любомльщині вчинив домашнє насильство, покарали громадськими роботами

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди чоловіку буде призначене покарання за ч.1 ст.122 КК України у вигляді одного року позбавлення волі з випробуванням і покладенням певних обов`язків під час іспитового строку.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Про це заявили в судовому засіданні обвинувачений і потерпіла, а також свідчать вивчені судом матеріали кримінального провадження.

Суд ухвалив рішення, угоду про примирення від 30 квітня 2020 року у кримінальному провадженні, укладену потерпілою та обвинуваченим затвердити.

Чоловіка визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.122 КК України, і за цим законом призначити йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

На підставі ст. 75, 76 КК України звільнити чоловіка від відбування призначеного покарання, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину і виконає такі обов`язки: періодично з`являтиметься для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомлятиме уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Речовий доказ – дерев`яну палицю, яка зберігається в камері речових доказів Любомльського відділу поліції знищити.

Коментар