стрічка

Волинський фотограф розкрив красу природи Світязького краю

06 Серпня 2020, 17:50
1392

Це озеро справедливо називають блакитною перлиною Волині. Не варто забувати й про те, що воно володіє національними титулами: найбільшого і найглибшого.

А ще Світязь напрочуд гарний, і спостерігати за його красою через об’єктив фотокамери – окреме задоволення, пишуть Волинські новини.

Шацький національний природний парк є одним з улюблених місць відпочинку дорослих і дітей. Хтось знаходить тут тишу та спокій, хтось – розваги. І справді, усього вистачає: дискотек і барів, атракціонів, різноманітних місць відпочинку та екологічних стежок. І все це – на берегах блакитної перлини – Світязю з його цілющою водою. Цьогоріч епідемія внесла корективи у плани відпочивальників. Однак видається, що природі ця ситуація пішла лише на користь.

Читайте також: Найбільш розкручені пляжі Шацьких озер: який з них вибрати для відпочинку

Найповніше краса водойми розкривається у фотосюжеті, де зафільмовано схід та захід сонця. Особливі кольори та туман створюють незвичайну, ніжну картину. Небо і вода формують дзеркальну симетрію, яка, здається, підкреслює тишу та спокій. Лише подекуди помітні човни рибалок та ранніх гостей водойми – пернатих.

Читайте також: Шацькі озера потрапили до суперсписку локацій Всеукраїнського проєкту



Красу природи можна зафіксувати не лише біля озера, адже навколишні ліси також дарують багато цікавих епізодів. За жанром це вже переважно не пейзажі, а натюрморти. Їх нерукотворні елементи – шишки, ягідки, листя та гриби – формує сама природа.



Коли мандруєш екостежками, помітно, що до осені ще далеко. І хоч де-не-де промайне сонячним зайчиком жовтий лист, головним кольором залишається зелений у найрізноманітніших варіаціях. Менша кількість відпочивальників призвела до того, що стежини у прямому сенсі слова перегороджені павутинками. Лісову тишу перебивають лише комариний спів, дзижчання джмеликів та бабок. А серед стовбурів видніється повалене дерево – наче кістяк доісторичної тварини...




Звичайно, ніщо не замінить власні відчуття від перебування біля Світязю. Однак ІА Волинські Новини запрошує переглянути підбірку світлин, зроблених на території Шацького національного природного парку. Сподіваємося, хтось помилується красою та пригадає власні мандрівки, а когось, можливо, вони наштовхнуть на думку відвідати озерний край, адже часу до кінця літа ще трохи залишається.


















Фото – Олександр Дурманенко.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024