стрічка

Керівникам нововолинської шахти оголосили про підозру за розтрату держкоштів

01 Серпня 2020, 14:04
Хабар 982
Хабар

Керівництво шахти № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» підозрюють у незаконній реалізації кам’яного вугілля і хабарництві.

Про це інформують у секторі комунікації поліції Волинської області.

Слідчі детективи за процесуального керівництва обласної прокуратури оголосили двом затриманим підозру у скоєнні злочинів передбачених частиною 3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішують питання про обрання їм міри запобіжного заходу. 

Нагадаємо, 30 липня слідчі детективи спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури припинили злочинну схему посадових осіб однієї із шахт Нововолинська щодо незаконної реалізації кам’яного вугілля. Посадовці спричинили розтрату бюджетних коштів у розмірі на понад 500 тисяч гривень.

Правоохоронці із залученням спецпідрозділу КОРД затримали на гарячому фігуранта по справі під час отримання чергової суми «відкату» у розмірі 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке незаконно реалізували та відвантажили.  

Під час обшуку у службовому кабінеті іншого фігуранта правоохоронці вилучили гроші, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази по справі.

Встановлено, що посадовці організували незаконну діяльність щодо внесення до товарно-транспортних накладних завідомо недостовірних відомостей про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності.

Фактичне відвантаження вугілля становило на 20-25 тонн більше, ніж зазначалося у документах. Окрім цього, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності. Триває досудове слідство.

Хабар
Хабар

Читайте також: Іваничівські прокурори оголосили про підозру водію, котрий намагався дати хабар поліціянтам

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024