стрічка

Луцькрада звернулась до голови ВРУ щодо розслідування обставин загибелі українських військових

29 Липня 2020, 15:09
Фото ілюстративне 948
Фото ілюстративне

Під час засідання сесії міської ради 29 липня прийняли рішення «Про звернення до Голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцево та Слов’янськом».

Про це йдеться на сайті Луцькради.

«До нас звернулися учасники АТО з проханням підготувати цей проєкт рішення. Депутатська група «За майбутнє» зареєструвала ініціативу, щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцево та Слов’янськом з метою встановлення історичної справедливості.

Чому було здане Дебальцево? Чому за кілька годин до того, як російські війська зайняли без бою місця поруч, з-під Дебальцево були відведені українські війська? Чому дали можливість Гіркіну безперешкодно вийти із Слов’янська?

Безумовно, необхідно з’ясувати відповіді на ці питання, та чому саме так діяв Головнокомандувач, Міністерство оборони та відповідальні за проведення цих військових операцій. Необхідно дійти істини, встановити справедливість та вшанувати пам’ять сотень тисяч загиблих в боях на Сході України», – розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

Текст звернення подаємо без змін:

«Щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцево та Слов’янськом:

Заради відновлення історичної справедливості, встановлення істини і недопущення помилок в майбутньому, в пам'ять про тисячі полеглих в боях за Україну - закликаємо Вас і Ваші фракції підтримати ініціативу парламентської групи "За Майбутнє" щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцево і Слов’янськом.

Ми, громада Волині, заплатили дорогу ціну в російсько-українській війні.

Тільки офіційно під Іловайськом втрати нашої області складають понад сотню загиблих і зниклих безвісті воїнів та десятки сотень поранених та скалічених. Загальні втрати у війні - близько трьохсот загиблих і зниклих безвісті.

Нашу волинську 51-у ОМБР, яка брала участь в усіх гарячих точках війни в 2014-му році, а потім в складі 128-ї бригади, під Дебальцево, було незаконно розформовано, несправедливо звинувачено в зраді і дезертирстві.

В зв'язку з цим ми, депутати Луцької міської ради, вимагаємо належного, неупередженого і всеоб'ємного парламентського розслідування подій під Іловайськом, Дебальцево і Словянськом. І покладаємо надію в цьому саме на вищезазначену ТСК.

Це наш з вами обов'язок перед загиблими і пораненими воїнами, перед їх родинами, перед майбутніми поколіннями!

Волиняни, як і вся Україна, мають право знати правду!»

Читайте також: У приміщенні Департаменту мунварти атовці вимагають зустрічі з Сиротинською

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024