стрічка

Сарненському псевдомінеру загрожує мінімум два роки за ґратами

24 Липня 2020, 09:00
677

Правоохоронці встановили чоловіка, який повідомив про замінування 23 липня установ у Сарнах. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Псевдомінером виявився 22-річний місцевий житель. Свої дії пояснив тим, що напередодні мав конфлікт із патрульними. Втім, ніякі звернення до поліції з цього приводу не надходили. Інформація перевіряється правоохоронцями.

Відомо, що молодик уже неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за хуліганство, куріння у заборонених місцях та свідомо неправдивий виклик спецслужб. Тоді хлопець відбувся штрафом у розмірі 51 гривня. Так, у грудні 2018 року хлопець викликав поліцію, повідомив, що його обікрали та побили. Однак, коли на місце події приїхали поліцейські СРПП, інформація не підтвердилась. 

Нагадаємо, 23 липня до поліції повідомили надзвичайники, що до них близько 9:00 надійшли три дзвінки від невідомого про замінування об’єктів інфраструктури Сарн на вулиці Пушкіна. Вибухотехніки та кінологи перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів п’ять медичних установ, пожежну частину та будинок. Інформація про замінування не знайшла свого підтвердження.

Досудове розслідування за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України триває. Слідчі за процесуального керівництва Сарненської місцевої прокуратури розв'язувати питання про затримання псевдомінера у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення йому про підозру. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Читайте також: У Сарнах за понад 700 тисяч гривень освітлять вулицю Смолича

Коментар