стрічка

У Луцьку – мотопробіг за єдність української держави

22 Липня 2020, 17:16
917

Через весь Луцьк проїхались учасники мотопробігу за єдність України. Свою зупинку вони зробили на Театральному майдані міста.

Подія відбулася 22 липня. 

«Цьогоріч ми розпочали з Ужгорода. В кожній області до нас приєднуються люди, хтось їде разом з нами до кінцевої точки, а хтось просто зустрічає на кордоні областей та проводжає до кордону з іншою областю, – коментує учасник мотопробігу  та «Дорожній капітан» на Волині Gust.

Мета акції – демонстрація територіальної цілісності Української держави та єдності її багатонаціонального та поліконфесійного суспільства.

Мотопробіг за єдність Української держави стартував 20 липня з прощі Петефі в Ужгороді. У заході беруть участь понад 50 любителів мотоциклів.

Він проходитиме через 51 населений пункт та фінішуватиме 2 серпня у Запоріжжі, на острові Хортиця.

Тут поновлять прапор України, який кожен рік мотоспільнота провозить через всю країну. Представники моторуху областей передають державний прапор з однієї області в іншу до самого кінця мотопробігу.

Також з початку мотопробігу  мотоспільнота везе з собою прапор кримськотатарського народу. Його передадуть представникам кримськотатарського народу в Чонгарі як символ того, що Крим – частина України.








 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024