стрічка

У Ковелі планують закрити виховну колонію

18 Червня 2020, 15:28
Ковельська виховна колонія 852
Ковельська виховна колонія

Ковельська виховна колонія потрапила у програму оптимізації діючої системи установ виконання покарань в Україні.

Процес оптимізації розпочали з прийняттям у 2017 році постанови Уряду України № 396 «Про порядок оптимізації діяльності слідчих ізоляторів, установ виконання покарань та підприємств установ виконання покарань». Цією Постановою система отримала правовий та організаційний інструмент, який дозволяє формалізувати відносини з консервування непотрібних кримінально-виконавчих установ. Попередня практика застосування цього інструменту призвела до появи 27 оптимізованих установ, 2 з яких знайшли «нове життя» в системі Міністерства оборони України. Решта – повільно, але впевнено «помирали».

Однією із причин закриття таких установ називають недоцільність утримання. У деяких колоніях кількість працівників перевищує кількість засуджених. Окрім цього, вагома проблема – фізично застарілі та, подекуди, повністю зношені будівлі та споруди, які гостро потребують капітального ремонту, а окремі з них навіть перебувають в аварійному стані, зокрема дві установи мають площу житлових приміщень майже 3 000 кв.м., що перебувають в аварійному стані. 

Як зазначає Міністерство юстиції України у Facebook, лише за 2019 рік держава витратила 2,2 мільйони гривень на утримання ДУ «Ковельська виховна колонія».

Проти закриття ковельської колонії виступили у самому закладі та у Ковельській міській раді. Секретар міськради Віра Федосюк підготувала звернення до Президента України,  Кабінету Міністрів України,  Міністра юстиції України, народних депутатів України, де навела причини, чому не варто закривати ДУ «Ковельська виховна колонія».

Текст звернення, який мають прийняти на сесії Ковельської міської ради:

 






 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар