стрічка

Поліцейські розповіли, як борються з рекламою наркотиків у Луцьку

24 Березня 2020, 12:10
Юрій Крошко 989
Юрій Крошко

Боротьба з рекламою і поширенням наркотиків у місті триває, навіть якщо вона не дуже помітна.

Про це під час інтерв’ю розповів начальник Головного управління Національної поліції України у Волинській області Юрій Крошко.

За словами поліцейського, більше тижня тому управління протидії наркозлочинності затримало групу осіб, які розміщували рекламу на стінах в Луцьку. Але шлях до коментування цієї справи тривалий, адже до цих справ підв’язані телеграм-канали та електронні гаманці. Їх необхідно проаналізувати, аби визначити, де фізично знаходяться гроші.

Затриманими виявилися двоє мешканців Луцька. Вони саме отримували наркотики через «Нову пошту».

«Ми вилучили більше півкілограма синтетичного наркотика. Після того ми встановили місце знаходження більше півсотні закладок. Але це тривалий процес, адже кожну закладку треба оформити окремим оглядом місця пригод при понятих. Такий кримінальний процес у нас. Можливо, інколи нам не вистачає сил фіксувати всі випадки, адже управління протидії наркозлочинності – це лише 21 особа на всю область», – розповів поліцейський.

Також він наголосив, що у разі виявлення реклами потрібно телефонувати на «102», а не самотужки її замальовувати.

«Ми це зареєструємо, перевіримо. І якщо дійсно підтвердиться факт збуту наркотиків, вносимо відомості у ЄРДР. Шкода, але це часом відбувається дуже довго. Треба отримати рішення суду на різні слідчі дії, в тому числі і негласні. Це процес не одного дня. Щоб зібрати дані для справи із судовою перспективою, якийсь добрий місяць має пройти. Тому навіть якщо громадянин звернувся, а через тиждень-два реклама все ще висить, на це є об’єктивні причини», – пояснив Юрій Крошко.

Читайте також: Про вірус, базар і наркотики: перше інтерв'ю нового очільника поліції Волині

Коментар