стрічка

Поліцейські нагадали волинянам про штрафи за порушення правил карантину

22 Березня 2020, 18:33
999

Тимчасові обмеження проводяться виключно для того, аби запобігати поширенню небезпечної недуги.

Жителі району повинні розуміти, що ці заходи проводять задля вашої безпеки, ваших рідних та близьких, а також всіх, хто вас оточує. Про це кажуть у Рожищенському відділенні поліції.

Читайте також: Поліція просить волинян не впускати в оселі незнайомців, які ніби дезинфікують приміщення

З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 з 12 березня до 3 квітня на усій території України введено карантин. Це передбачає заборону:

  • відвідування закладів освіти до 3 квітня 2020 року;

  • з 17 березня до 3 квітня проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів, у яких бере участь понад 10 осіб;

  • з 18 березня до 3 квітня регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньо обласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);

  • перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху та на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі.

Працівники поліції контролюють виконання цих норм. Громадяни, які будуть порушувати карантинні заходи та своїми протиправними діями наражати на небезпеку інших, будуть відповідати за це відповідно до Закону.

Згідно зі статтею 44 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладання штрафу: на громадян – від 17 до 34 тисяч гривень, на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Згідно зі статтею 325 Кримінального кодексу України порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням карається штрафом від 17 до 51 тисячі гривень або арештом на строк до шести місяців, обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо вказані діяння спричинили загибель людей – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024