стрічка

На Маневиччині екслісник завдав шкоди господарству на понад 200 тисяч гривень

17 Березня 2020, 15:28
У Маневицькому районі екс-лісник завдав шкоди лісовому госаподарству на понад 200 тисяч гривень 1241
У Маневицькому районі екс-лісник завдав шкоди лісовому госаподарству на понад 200 тисяч гривень

Колишнього лісника із Маневиччини звинуватили у незаконній порубці лісу, що спричинила тяжкі наслідки, а також про самовільне присвоєння владних повноважень, які  пов’язали з використанням форменого одягу.

Експосадовець через 10 днів після того, як його звільнили з роботи, вдягнувся у формений одяг, залучив до порубки дерев на території лісництва двох волинян, яких і раніше у законний спосіб, залучав до таких робіт.

Не знаючи, що цього разу чинять незаконно, чоловіки зрубали 24 сосни, які  колишній майстер лісу потім вивіз та розпорядився ними на власний розсуд, чим заподіяв лісовому господарству наслідки у вигляді майнової шкоди на суму понад 211 тисяч гривень.

Тепер його обвинувачують у вчиненні цих злочинів і подальшу його долю вирішуватимуть у суді. За незаконну порубку лісу, що спричинила тяжкі наслідки, згідно із санкцією частини 4 статті 246 КК України карають позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.

За самовільне присвоєння владних повноважень, пов’язане з використанням форменого одягу, санкцією частини 2 статті 353 КК України передбачили покарання до 3 років обмеження волі.

Читайте також: У Маневицькому районі планують розпочати заготівлю березового соку

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024